• Eurotsooni inflatsioon on aeglustunud, mis toetab Euroopa Keskpanga ettevaatlikku võlakirjade ostuprogrammi lõpetamist.Foto: EPA
  Jaga lugu:

  Eurotsooni inflatsioon aeglustus

  Eurotsooni inflatsioon aeglustus novembris ootuspäraselt, tähtsamad näitajad olid aga oodatust nõrgemad, mis toetab Euroopa Keskpanga rahapoliitikuid, kes toetavad stiimulite järkjärgulist lõpetamist, vahendab CNBC.

  Euroala 19 riigi tarbijahinnad tõusid novembris 2 protsenti (eelmise aasta sama ajaga võrreldes). Oktoobris oli inflatsioon 2,2 protsenti, mis on viimase kuue aasta kõrgeim tase, teatas Eurostat reedel.
  Inflatsiooninäitaja oli Reutersi küsitletud ökonomistide prognoosiga kooskõlas.
  Inflatsioon on Euroopa Keskpanga määratud 2protsendilisest eesmärgist olnud juba kuid kõrgemal või samal tasemel. Keskpank on aga teatanud, et tõenäoliselt inflatsioon eesmärgist väga palju kõrgemale ei tõuse. Inflatsiooni kiirenemises on süüdistatud eelkõige volatiilseid energiahindu.
  Tõesti, Eurostat teatas, et energiahinnad tõusid aastases võrdluses 9,1 protsenti. Võrreldes oktoobriga (+10,7 protsenti) hinnatõus aga aeglustus. Töötlemata toidu hinnad tõusid 1,8 protsenti.
  Kui need kaks volatiilset komponenti kõrvale jätta, aeglustus inflatsioon 1,1 protsendini, mis oli oodatust madalam näitaja.
  Euroopa Keskpank plaanib oma 2,6 triljoni eurose võlakirjade ostuprogrammi lõpetada järgmisel kuul. Keskpanga sõnul on inflatsioon piisavalt kõrge ning eurotsooni majandus jätkab kasvu ka toetuseta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.