• PRFoodsi puhaskasum kahanes märgatavalt.Foto: Andras Kralla
  Jaga lugu:

  PRFoodsi kasum vähenes järsult

  PRFoods teatas oma kolmanda kvartali tulemused, millest selgus, et ettevõtte puhaskasum on tublisti vähenenud.

  PRFoodsi auditeerimata konsolideeritud käive kasvas tänavu kolmandas kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 7,8 protsenti, 19,39 miljoni euroni. Brutomarginaal suurenes 1,6 protsendipunkti, 15,2 protsendini.
  EBITDA (kulumieelne kasum) kahanes 46 protsenti, 1,12 miljoni euroni. Kui ühekordsed kulud välja arvata, siis vähenes kasum enam kui 50 protsenti, 1,13 miljoni euroni. Puhaskasum vähenes 87 protsenti ning oli 140 000 eurot.
  "PRFoodsi kolmanda kvartali tulemused näitavad, et valitud strateegia on end õigustamas. Suund võeti toodete kasumlikkuse parandamisele ning väikese marginaaliga toodete osakaalu vähendamisele. See on hakanud ka tulemustes kajastuma," kirjutas ettevõte.
  PRFoods lisas, et Suurbritannia käivet mõjutas naela volatiilsus ning kulumieelset kasumit vähendasid sügisel väljamakstud ühekordsed boonused, mis suurendasid tööjõukulusid. Samas nähakse, et rohkem pole vaja palka tõsta ning palgasurvet pole.
  Juhtkond plaanib ettevõtete ühendamisega vähendada dubleerivaid tegevusi administratsioonis ja viia grupi tugiteenused riikidesse, kus kulud on optimaalsed.
  "Neljanda kvartali prognoos vastab meie ootustele ning juhtkond on positiivne ettevõtete väljavaadetes ning paranenud kasumlikkuses," kirjutas ettevõte börsiteates.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.