• Danske panga suuromanik tahab juhatusse uusi liikmeid, et seeläbi uus juht ametisse saada. Foto: EPA
  Jaga lugu:

  Danske suuromanik survestab juhatust

  Danske panga suuromanik A.P. Moller Holding vabastas ametist juhatuse esimehe Ole Anderseni ning kutsus reedeks kokku erakorralise aktsionäride koosoleku, kirjutab Reuters.

  Reedesel koosolekul on plaanis juhatusse valida kaks uut liiget. Danske pangas 21protsendilist osalust hoidev A.P. Moller Holding ei ole varasemalt tuntud aktiivse investorina ning loodab enda sammule aktsionäride seas suurt tuge. Mitu suurinvestorit on toetust tehtud sammudele kinnitanud.
  Suuromaniku eesmärk on paika panna meeskond, kes valiks asenduse septembris tagasi astunud Thomas Borgenile. Septembris tunnistas endine juht, et Danske panga Eesti harust oli enam kui kaheksa aasta jooksul läbinud sadu miljardeid kahtlast raha.
  Oht Ameerika Ühendriikide justiitsministeeriumilt trahvi saada, kes viib läbi uurimist Eesti, Taani ning Suurbritannia ametivõimude kõrval, on kukutanud panga aktsia hinda alates märtsist pea 50 protsenti ning pühkinud turuväärtusest ligi 15 miljardit dollarit. See on omakorda viinud mitu aktsionäride gruppi mõtteni esitada ettevõtte vastu kahjuavaldused, kuid seni veel ühtegi esitatud ei ole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
USAst oodatakse signaali intressimäära tõusuks
USA Föderaalreservilt oodatakse kolmapäeval signaali, et nad on valmis tõstma intressimäära juba märtsikuus, kui toimub järgmine kohtumine. See aga võib negatiivselt mõjutada Aasia turgude taastumist.
USA Föderaalreservilt oodatakse kolmapäeval signaali, et nad on valmis tõstma intressimäära juba märtsikuus, kui toimub järgmine kohtumine. See aga võib negatiivselt mõjutada Aasia turgude taastumist.
President noppis majandusnõuniku keskpangast
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
SEB: rammus hinnatõus hammustab Eesti majanduskasvu väiksemaks
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.