• Jaga lugu:

  Aktsiaturge tabas 9 aasta suurim kannapööre

  Detsembris pole ükski aktsiaturgude ralli olnud turvaline ja jätkusuutlik. Eile toimus aga kannapööre, vahendab Bloomberg.

  Aktsiaturud on viimastel päevadel meeletult palju kõikunud.Foto: EPA
  Standard & Poor’s 500 indeks tegi tagasi 2,8% suuruse kukkumise ning lõpetas päeva 0,9% tõusuga. See on esimene kord alates 2010. aasta maist, mil indeks on niivõrd järsult päeva jooksul suunda muutnud, selgub Bloombergi kogutud andmetest.
  Selline volatiilne kauplemispäev tuli pärast seda, kui S&P 500 indeks tõusis päevaga 5%, mis on suurim tõus alates 2009. aasta märtsist. Esialgu võib öelda, et tõus on hea uudis investoritele, kes ootavad aktsiaturgude põhja. Sellised päevad pole aga sugugi hea enne.
  Võrreldavad liikumised on alates 1990. aastast toimunud vaid 2008.–2009. aasta karuturu ajal. Teisisõnu – turud on näidanud tahet rallida, aga sellised niinimetatud vägivaldsed liikumised ei viita sugugi tervislikule turule.
  "Kui palju me saame aktsiaindekseid nende pühade ajal usaldada? Vahet pole, kas liikumine on alla või üles," ütles uuringufirma Macro Researchi asutaja Jeff deGraaf.
  Investorid peavad olukorraga leppima. Selles kvartalis on S&P 500 indeks vähemalt 1% päevasisese liikumise ümber pööranud juba üheksal kauplemispäeval. Viimati juhtus seda nii mitu korda 2011. aastal, mil Standard & Poor’s alandas Ameerika Ühendriikide krediidireitingut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.