Kas teenida saab ka riskivabalt?

New Yorgi börs  Foto: EPA
Börsiuudised
Ainult tellijale

Üldine reegel on, et mida suuremat tulusust investor otsib, seda suuremaid riske peab ta enda peale võtma. Kuid kas teenida on võimalik ka riskivabalt?

Teadupärast on investeerimine seotud riskide võtmisega. Kuigi finantsriskidest räägitakse enamasti üldises võtmes, viidates nendele kui ebasoovitud sündmustele, on riske erinevaid: hinnarisk, intressimäärarisk, krediidirisk, likviidsusrisk, valuutarisk jpt. Sõltuvalt investeeringust võib mõni risk olla aktuaalsem kui teine – nt otseselt kinnisvarasse investeerides on likviidsusrisk suurem kui börsil kaubeldava kinnisvarafondi kaudu. Ning muidugi ei seondu finantsriskid ainult nende negatiivsete külgede ilmutamisega, sest muidu ei tegeleks ükski ratsionaalne isik investeerimisega. Üldine reegel on, et mida suuremar tulusust investor otsib, seda suuremaid riske peab ta enda peale võtma.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Hetkel kuum