Liina Laks • 13. mai 2019 kell 3:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Mis Uber? Tooge Bolt välja!

Kuigi Uber läheb Alibaba ja Facebooki kõrval ajalukku ühe USA väärtuslikuma IPOna, valmistas esimene kauplemispäev investoritele pettumuse. Nüüd otsitakse vabandusi ja uuritakse, mis edasi. Eestis oodatakse aga pikisilmi Bolti börsileminekut.

Uberi meeskond reedesel börsikella helistamisel. Uberi juht D. Khosrowshahi vasakult kolmas. Kuigi Uberi aktsiad hinnati kõige alumises otsas, 45 dollari juures, alustas aktsia kauplemist sellest allpool, 42 dollari juures ja kukkus päeva lõpuks 41,57 dollarile.  Foto: SIPA/Scanpix

Esimese börsipäeva lõpuks, kui aktsia oli oma emissiooniväärtusest 8% kukkunud, oli Uber väärt 76 miljardit dollarit. Uberi juht Dara Khosrowshahi võis rahule jääda – börsile minek tõi Uberi kassasse 8 miljardit dollarit, millega üks maailma kiiremini kasvavaid ettevõtteid saab nüüd edasisi vallutusplaane rahastada.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum