Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

USA inflatsioon kiirenes ootamatult

Föderaalreservi peahoone.  Foto: Reuters

USA tarbijahindade tõus kiirenes juulis ootamatult, mis annab märku, et inflatsioon võib olla arvatust kõrgem. See mõjutab tõenäoliselt ka Föderaalreservi otsustusprotsess intresside manipuleerimisel, vahendab Bloomberg.

Tarbijahinnaindeks, kust on toit ja energia välja jäetud, kasvas eelmise aastaga võrreldes 0,3 protsenti. Aastases võrdluses tõusis indeks 2,2 protsenti, selgub USA tööministeeriumi andmetest. Mõlemad näitajad olid ökonomistide prognoositust suuremad. Laiem tarbijahinnaindeks kasvas juulis 0,3 protsenti ja aastases võrdluses 1,8 protsenti.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum