Anu Lill • 12. september 2019 kell 5:15
Börsiuudised
Ainult tellijale

Väljalekkinud saladokument ennustab kokkuleppeta Brexiti korral kaost

Eile õhtul välja lekkinud dokumendis kirjeldatud stsenaariumid on vastuolus peaminister Boris Johnsoni väidega, et Suurbritannia saab hakkama ilma leppeta Brexitiga.

Stsenaariumite kirjeldus on vastuolus peaminister Boris Johnsoni väidega, et Suurbritannia saab hakkama ilma leppeta Brexitiga ning suurendab veelgi vastuseisu tema kavatsusele viia Ühendkuningriik 31. oktoobril EList välja kas või „üle laipade“. Parlament on juba vastu võtnud seaduse, mille eesmärk on takistada Johnsonit seda tegemast.   Foto: AFP Scanpix

Dokument hoiatab toidu- ja kütusepuuduse, mitmete kaupade tarneahela katkemise, avaliku sektori segaduse ja tugeva surve eest pöörduda tagasi läbirääkimistelaua taha, et siiski kokkulepe saavutada. Viieleheküljeline plaan tegevuse kavandamise kohta, koodnimega Yellowhammer (kollane haamer), lekkis valitsuskabinetist kolmapäeva hilisõhtul.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum