investor Toomas • 23 oktoober 2017
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Investor Toomas: oleks vaid kõik nii ilus...

Investor Toomas puurib EMTA andmeid.
Investor Toomas puurib EMTA andmeid.  Foto: Anti Veermaa

Leidlik lugeja juhtis mu tähelepanu infole, mille teadmine võib anda kodubörsil märgatava eelise.

Täpsemalt jõudis minuni info, et Tallinna börsi ettevõtete käibed on juba enne ametlike tulemuste väljasaatmist maksu- ja tolliameti (EMTA) koduleheküljelt kättesaadavad. Esiteks tekitas see minus pettumust, sest olen järelikult võrreldes nendega, kes seda infot valdasid, pea aasta ebavõrdsemas seisus olnud. Võib küll öelda, et EMTA andmed on avalikud kõigile, kuid mul investorina on õigus eeldada, et mulle oluline informatsioon tuleb börsiteate vahendusel ning sellest saavad kõik turuosalised teada ühel ja samal ajal.

Teise reaktsioonina käis mul peast aga läbi mõte, et seda infot ära kasutades oleks võimalik raha teenida ning ka ise teiste turuosaliste ees eelis saada. Asja lähemalt uurima asudes avastasin, et andmete enda heaks tööle rakendamine polegi nii lihtne, kui esmapilgul tundub.

Kasu vaid väheste puhul

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt