investor Toomas • 13 detsember 2018
Investor Toomas
Ainult tellijale

Kui laenukontor lõpetab ühisrahastuses tegutsemise

Kui ettevõte soovib börsile saada või sealt lahkuda, tuleb näha kõvasti vaeva ja täita korralik kogus pabereid ja aruandlust. Jälgisin hoolega Olympicu börsilt lahkumise saagat, mis demonstreeris selgelt, kui keeruline ja vahest isegi ebameeldiv selline protsess võib olla. Ühisrahastuses võib ettevõte kaduda üleöö.

Ühisrahastuse häda on informatsiooni puudus. Sain alles mitu kuud hiljem teada, et laenupakkujad on portaalist kadunud.  Foto: Olga Sergeeva, Panthermedia/Scanpix

Ühisrahastuses tähendab aga väiksem reguleeritus seda, et ühisrahastusportaalile tegutsema saamine on märkimisväärselt lihtsam ettevõtmine kui börsi IPO ning palju vähem vaeva peab nägema ka portaalist lahkumiseks.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Hetkel kuum