Äripäev • 10 veebruar 2019

Peppersacki üks omanik lahkus juhatusest

2018. majandusaastal soovis AS Peppersack suunata äriliselt mõtlema lisaks juhtidele iga töötaja, kellest otseselt sõltub ettevõtte tulemus.  Foto: Shutterstock

Tallinna vanalinnas kaht restorani pidava ASi Peppersack üks omanik Sulev Sillaots lahkus ettevõtte juhatusest.

Sillaots oli ettevõtte juhatuses alates 2016. aastast, enne seda oli ta ettevõtte nõukogus. Ettevõtte tegevjuhtkonnas on nüüd teine omanik Enn Vanaküla.

1990. aastal asutatud ASi Peppersack omanikud on võrdselt 20% osalustega Ain Sooaru, Roland Randmaa, Enn Vanaküla, Taggo Kasemets ja Sulev Sillaots.

Sillaots kirjeldas keerulist majandusolukorda

AS Peppersack pakub toitlustust Tallinna vanalinnas restoranides Peppersack ja Grillhaus Daube. Ettevõtte müügitulu oli 2017. aastal ligi 3,27 miljonit eurot, selgub Äripäeva Infopanka laekunud majandusaasta aruandest. Kogu ettevõtte müügitulu kasvas võrreldes aasta varasemaga 6 protsendi võrra ja ettevõtte puhaskasum oli 2017. aastal 80 217 eurot. Värskemaid majandustulemusi ei ole Peppersack AS veel esitanud.

2017. aasta majandusaruandes kirjutas nüüd juhatusest lahkunud Sulev Sillaots, et iga aastaga muutub ettevõttel raskemaks leida suveks töötajaid. „See omakorda võib mõjutada negatiivselt teenuse kvaliteeti ja ka käivet."

Ettevõtte tegevust raskendab Sillaotsa sõnul just tegevuse hooajalisus ja kiire vajadus suveks töötajate arvu suurendada. „Jätkusuutlikkust kahandab rendi hinna hüppeline tõus, kütuse hinna tõusuga kaasnenud tooraine hinna tõus, ühesõnaga väga ebastabiilne majanduskeskkond pärsib ettevõtte tegevust,“ kirjutas Sillaots.

2018. majandusaastal soovis AS Peppersack suunata äriliselt mõtlema lisaks juhtidele igaühe, kellest otseselt sõltub ettevõtte tulemus. „Iga töötaja peaks aru saama, mida temalt oodatakse, mis temast sõltub ja milline on tema roll tulemuse saavutamisel,“ kirjutas Sillaots aruandes.

Ettevõtte keskmine töötajate arv majandusaastal (taandatuna täistööajale) oli 101 töötajat ja tööjõukulud koos maksudega olid 1 293 000 eurot, mida oli aasta varasemast 18 protsendi võrra rohkem.

2017. aasta aruandes märgitakse, et ettevõtet juhib kolmeliikmeline nõukogu ja kaheliikmeline juhatus. Juhatuse ja nõukogu tasud 2017. aastal olid 34 000 eurot. Juhatuse ja nõukogu liikmetele nendega lepingu lõpetamise korral hüvitist ei maksta, seisab auandes.

Ettevõtte jaotamata kasum 2017. aasta lõpu seisuga oli 137 320 eurot.

Hetkel kuum