Coop Panga kasum kasvas kaks korda

2017. avatud Coop Pank on Margus Rinki juhtimisel jõudsalt kasvanud  Foto: Andras Kralla

Coop Panga laenu- ja hoiustemahud on kasvul, kasum tõusis esimeses kvartalis kaks korda, tänavu loodetakse käima saada sularaha sissemakse teenused jaekauplustes.

Pangagrupp teenis esimeses kvartalis 1,2 miljonit eurot kasumit, mida on üle kahe korra rohkem, kui eelmise aasta samal perioodil. Suurima panuse kasumi kasvu andsid intressitulud, aga ka väiksemad laenude allahindlused, selgub panga kvartaliaruandest.

Pangagrupi neto laenuportfell kasvas kvartaliga 22 miljoni euro võrra ja ulatus kvartali lõpuks 351 miljoni euroni. Kasvu panustasid kõik finantseerimisega tegelevad äriliinid – kodulaen, tarbimislaen, ärilaen ning liising.

Panga hoiuste maht kasvas samal ajal 14 miljoni euro võrra ja oli kvartali lõpuks 399 miljonit eurot. Kasvu taga olid eelkõige eraklientide hoiused. Klientide arv kasvas esimese kvartaliga 2 600 võrra ja ulatus kvartali lõpuks 48 000.

Coop Pank sihib tänavu mahtude kasvatamist ning väljastas selle tarbeks ka 2 miljoni euro väärtuses allutatud 10-aastaseid võlakirju LHV Pensionifondidele.

Lõpusirgel on ettevalmistused sularaha sissemakse võimaluse pakkumiseks, Coopi kauplustes

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum