Eelmise aasta lõpus kolis abielupaari Eva ja Raido Soosaare asutatud Samliku Pekker Türile tööstushoonesse. "Me ootasime tööruumile viis aastat aknaid. Ei ole igatsust pisikese pimiku järgi, aga tore on mõelda, et niimoodi sai alustatud," rääkis Raido.
Kuigi praegu on pagarikoda väga ilus, siis algselt paaril otseselt kohviku plaane polnud. "Saigi tehtud selline, et teeme paar lauda, võtame igaks juhuks kohvimasina ka, kui keegi tahab ikkagi istuda ja saiakese süüa," meenutas Raido. "Ja siis detsemberis ootas siin pea 500 inimest ukse taga järjekorras, kes tulid meie avamisele. Ja see natukene lõi meid ka jalust nõrgaks," lisas Raido.
Eelmisel aastal koliti ja investeeriti ka tehnikasse. Tänaseks veel pagariäri nullis ei ole. "Teenime ikkagi seda kõike tagasi ja ilmselt mõnda aega veel, aga selle kõrvalt saame endiselt nii endale kui ka enda ühele töötajale palgad makstud ja nii ongi kõik hästi," ütles Raido. Sel aastal tahetakse eelmise aasta käivet neljakordselt ületada. Sellega ollakse ka graafikus, esimene kvartal tehti tublisti üle eelmise aasta käibe, kinnitas Raido.
Äritegevust abikaasaga kirjeldab Eva helgelt. "Kui sa ikkagi parima sõbraga koos aega veedad iga päev, siis ma arvan, et tegelt on ju lõbus," rääkis ta.
Kuula saatest, miks on maal parem kui linnas, kuidas pealinnas vastu võetud otsused maaelu mõjutavad ja miks on hapusaia tervislikum süüa kui poest leiba.
Samliku Pekkeris käis külas Ireene Kilusk.
Foto: Liis Treimann
Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.