Indrek Mäe • 30. juuli 2019 kell 13:39

Kuidas indeksitesse investeerides rikkaks saada?

Värske "Investor Toomase tund" keskendub sellele, miks ja kuidas valida õiget indeksifondi.

Tuleva juhatuse liige Tõnu Pekk jagab investor Toomase tunnis indeksifondisesse investeerimise nippe.  Foto: Liis Treimann

Kolmapäeval saabub pensionifondi osakute vahetamise tähtaeg, mistõttu küsime, milliseid eeliseid annab vanaduspõlveks kogutava raha varumine indeksitesse ja milliseid võimalusi turg selleks pakub. Indeksfondide eelistena on nimetatud turu keskmist tootlust igaühele ning võimalust aktiivsed fondijuhid välistada.

Filosoofilisel tasandil tuleb juttu sellest, kas indeksite pakutav turu keskmine tootlus igaühele sobib äkki pigem vasakpoolse mõttelaadiga. Kas kasumi maksimeerimine tuleks välistada? Või on nõudluse olemasolul investorite arvel teenimine ja turu edestamine teiste kaotuse pinnalt aktsepteeritav?

Räägime, kui palju ja miks tuleks fondijuhtide tegevust piirata.

Külas on Tuleva asutaja ja fondijuht Tõnu Pekk ning saadet juhib Indrek Mäe.

Saade on järelekuulatav siit:

Hetkel kuum