Eliisa Matsalu • 19. september 2019 kell 10:00
Saated
Ainult tellijale

Renditööjõu mustad maksud ja orjapidamine Eesti moodi

"Poliitikute töölaua" saates keskendutakse renditööjõu maksustamise probleemile – kes peab maksma maksud, kas tööjõu vahendaja, kasutaja või töötaja? Teema üle arutavad tööandjate keskliidu analüütik-nõunik Raul Aron ning rahandusminister Martin Helme nõunik Lasse Lehis.

Rahandusminusri nõunik Lasse Lehis (vasakul) ja tööandjate keskliidu analüütik-nõunik Raul Aron arutasid saates renditööjõu kasutamise ja sellega kaasnevate probleemide üle.  Foto: Eliisa Matsalu

Peale maksustamisprobleemi arutasid Lehis ja Aron ka renditöötajate elamistingimuste üle. „Kohati on ukrainlaste tööjõuna kasutamine võtnud orjapidamise mõõtmed, kus nad peavad elama tingimustes, kus eestlane ise ei elaks ja ei oleks nõus ka oma koera hoidma,“ ütles Lehis. „Mingi piirini on kulude kokkuhoid normaalne, kuid mingist piirist enam mitte,“ lisas ta.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum