• Jaga lugu:

  EV100 pani erasektori filmidesse investeerima

  Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp rääkis hommikuprogrammis sellest, kuidas filmide rahastamine on muutunud.Foto: Raul Mee

  Täna on rahvusvaheline muusikapäev. Hommikuprogrammis rääkisime muusika asemel aga hoopis teisest kultuurivaldkonnast ehk sellest, kas Eesti filmitööstusel on elujõudu pärast EV100 projekte või mitte.

  Seda kommenteeris Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp. Tema sõnul oli enne EV100 projekti erakapitali osakaal finantseerimises üsna väike, nii et sellest ei tasunud rääkidagi. "EV100 filmid tõid väga suured summad Eesti filmi juurde," sõnas Sepp ja lisas, et riiklik filmidesse panustamine tõi kaasa ka erasektori raha.
  "Olukord on väga muutunud – enne ei olnud Eesti filmil Eestis levitajaid. Nüüd levitajad võitlevad filmide pärast, et saada need enda kätte. Nad finantseerivad neid filme n-ö ette ja pärast seda toovad väga suure pauguga Eesti turul välja. Sellist olukorda meil enne ei olnud," sõnas Sepp.
  Kuula saadet siit:
  Eelmisel nädalal kiitis valitsus heaks tuleva aasta riigieelarve. Võrreldes nii eelmise aastaga kui ka kevadise riigieelarve strateegiaga on eelarveridadel märkimisväärselt kahanenud majandusministeeriumi investeeringute summa. Miks see nii on, rääkis majandus- ja kommunikatsiooniminister Taavi Aas.
  Kuula saadet siit:
  Samuti tutvustas Äripäeva konkurentsiraportite projektijuht Sigrid Kõiv värsket elektroonikatööstuse konkurentsiraportit.
  Kuula saadet siit:
  Swedbank Eesti nõukogu otsustas nimetada panga juhatuse esimeheks Olavi Lepa, kes siiani täitis neid ülesandeid kohusetäitjana. Samuti otsustas Swedbank Eesti nõukogu lõpetada lepingu Swedbank Eesti endise juhatuse esimehe Robert Kitiga. Viimase lahkumist kommenteeris Swedbanki uus juht Olavi Lepp.
  Kuula saadet siit:
  Stuudios olid uudistetoimetaja Tiiu Taal ja saatejuht Priit Pokk.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Neli põhjust, miks poliitikas läheb nüüd põnevaks
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
S&P 500 ja Nasdaq tõusid neljandat päeva järjest
Tugevate kvartalitulemuste ootuses alustasid Nasdaq Composite ja S&P 500 nädalat tõusuga, vahendab Yahoo Finance.
Tugevate kvartalitulemuste ootuses alustasid Nasdaq Composite ja S&P 500 nädalat tõusuga, vahendab Yahoo Finance.
Narvas murtakse tõenäoliselt Keskerakonna 20 aasta pikkune võim
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.
Uute autode müük kukkus Euroopas veerandi
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.