• Jaga lugu:

  Ajakirjanike suu sulgemine on kõigi probleem

  Saates "Luubi all" on juttu sellest, et kohtus peab ajakirjanik iga kord kuulama määrust, mille kohaselt ei tohi ta enne kohtuliku uurimise lõppu kajastada tunnistajate ütlusi.Foto: Andras Kralla

  Hubert Hirve ja Pavel Gammeri nn maffiaprotsessil ajakirjanikud enam eriti ei käi. Äripäeva ajakirjanik Katariina Krjutškova on üks väheseid ja tema peab iga kord kuulama määrust, mille kohaselt ei tohi ta enne kohtuliku uurimise lõppu kajastada tunnistajate ütlusi. Eksides võib ta saada karistada.

  Selline suukorvistamine võib tunduda ajakirjanike probleem, kuid kui meie ei saa olulist infot avaldada, mõjutab see kogu ühiskonda.
  “Ajakirjaniku töö muutub täiesti mõttetuks, kui ta ei saa avaldada artiklit infost, mille ta on kogunud,” ütles Krjutškova kajastamiskeelu kohta.
  “Kui poliitikud tahavad öelda, et peavad ajakirjandust ja vaba sõna oluliseks, siis palun ka seda tegudes näidata,” sõnas Piret Reiljan. Kirjeldatud salastamine tõukub nimelt vaikselt seadusesse ilmunud pügalast, mida keegi enam omakski ei taha võtta.
  Saates "Luubi all" oli juttu ka sellest, miks Äripäev avaldas enne Coop Panga aktsiate esmamärkimise lõppu finantsinspektsiooni karmi hinnangu panga rahapesuriskile. Tegemist ei olnud ainult vana pagasi avamisega, kriitikat pälvis ka praeguse juhtkonna tegevus rahapesuriski maandamisel.
  Rääkisime ka Kristian Kesnerist, kellele hakkab külge raha, aga mitte karistus.
  Juttu oli täiuslikust konfliktist vanalinna kaubahalli ümber ja ühest kahetsusväärsest juhtumist, kus pere saavutas küll soss-sepast ehitaja üle kohtuvõidu, kuid jäi ikka tühjade pihkudega.
  Stuudios olid uuriva toimetuse ajakirjanikud Piret Reiljan, Katariina Krjutškova ja Koit Brinkmann.
  Kuulake saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Advokaat: ettevõtjad arvavad, et keegi väga ootab nende kaebusi
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.