Karl-Eduard Salumäe • 15. juuli kell 11:00
Saated
Ainult tellijale

Kas riigihanke vaidlustamisel on jäme ots hankija pihus?

Advokaadibüroo LEADELL Pilv vandeadvokaat Anneli Aab.  Foto: LEADELL Pilv

Riigihanke tingimuse mõistmise üle tekkinud vaidlus võib lõppeda hankel osaleja kasuks isegi siis, kui dokumentides on kirjas, et eri tõlgenduste puhul lähtutakse tellija tõlgendusest, kinnitab vandeadvokaat Anneli Aab.

Sellist mustvalget reeglit on Aab hankedokumentides kohanud, kuid nagu ta Äripäeva raadio saates „LEADELL Pilv: õigusest ja õiglusest“ selgitas, pole riigihangete vaidlustamise praktika näidanud, et vaidlustuskomisjon või kohus niisugusest punktist lähtub. Selle asemel pööratakse tähelepanu, kuidas tingimusest sõna-sõnalt lugedes aru saab.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum