Mai Kroonmäe • 12. jaanuar kell 9:00

Migreeniõde Kristi Tamela: palun ärge kannatage valu

Migreeniõde Kristi Tamela töötab Tartu Ülikooli Kliinikumis.  Foto: Erakogu

Migreeniteemalises saates oleme veebi kaudu ühenduses migreeniõe Kristi Tamelaga. Lisaks migreeni erinevatele vormidele, esinemissagedusele, sümptomitele ja vallandajatele räägime migreeni diagnoosimisest.

Saates saame ülevaate, millist rolli täidavad migreeni diagnoosimise juures perearst, neuroloog, migreeniõde ja kliiniline psühholoog. Migreeni juures on oluline anamnees ehk haiguse eellugu, mistõttu peatume pikemalt ka peavalupäeviku teemal.

Kuuleme migreeni profülaktilistest ja hooravimitest ning soovitustest, mida migreenik võiks jälgida, et tema peavalu tekkimise sagedus ja intensiivsus ühes kuus oleks võimalikult madal.

Saadet juhib Mai Kroonmäe.

Kuula saadet siit:

Hetkel kuum