• Jaga lugu:

  Mis muutub energiaturul 10 aasta jooksul?

  Taltechi Targa linna tippkeskuse partnerlussuhete ja strateegia juht Einari Kisel (vasakul) ja ABB keskpingeseadmete moodulsüsteemide globaalne tootejuht Danel Türk. Foto: Gregor Alaküla

  Saates "Tark elukeskkond" on seekord kolm teemat. Kõige esimesena tahame teada, millele peaksid tavainimesed ja kinnisvaraarendajad mõtlema energiamajanduse vaatepunktist lähema kümne aasta jooksul.

  Saame teada, miks ei ole mõistlik osta diiselkütusega autot ning mis on oluline oma kodu või kontori energiatõhusaks muutmisel. Mõtteid vahetavad ABB keskpingeseadmete moodulsüsteemide globaalne tootejuht Danel Türk ning Taltechi Targa linna tippkeskuse partnerlussuhete ja strateegia juht Einari Kisel.
  Saate teine pool algab 36. minutist ning juttu tuleb cobotitest ehk koostöörobotitest, uurime Taltechi inseneriteaduskonna professor Tauno Ottolt, milleks nad võimelised on ja kui palju maksavad. Saate viimane osa algab pärst 44. minutit ning seal tahame ABB inseneriosakonna juhilt Risto Rosinalt teada, milline näeb välja tema töö testimiskeskuses, kus tehakse masinatele kiirendatud eluea teste.
  Saatejuht on Gregor Alaküla.
  Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja: kogu sektor kukkus suurelt
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja, laevade remondi ja ümberehitusega tegeleva SRC Groupi juht Hannes Lilp ütles, et kuigi kogu sektor kukkus eelmisel aastal pandeemia tõttu suurelt, suutis ettevõte tänu pikaajalisele strateegiale häid tulemusi teha.
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja, laevade remondi ja ümberehitusega tegeleva SRC Groupi juht Hannes Lilp ütles, et kuigi kogu sektor kukkus eelmisel aastal pandeemia tõttu suurelt, suutis ettevõte tänu pikaajalisele strateegiale häid tulemusi teha.