Gregor Alaküla • 25. veebruar kell 11:00

Mis muutub energiaturul 10 aasta jooksul?

Taltechi Targa linna tippkeskuse partnerlussuhete ja strateegia juht Einari Kisel (vasakul) ja ABB keskpingeseadmete moodulsüsteemide globaalne tootejuht Danel Türk.   Foto: Gregor Alaküla

Saates "Tark elukeskkond" on seekord kolm teemat. Kõige esimesena tahame teada, millele peaksid tavainimesed ja kinnisvaraarendajad mõtlema energiamajanduse vaatepunktist lähema kümne aasta jooksul.

Saame teada, miks ei ole mõistlik osta diiselkütusega autot ning mis on oluline oma kodu või kontori energiatõhusaks muutmisel. Mõtteid vahetavad ABB keskpingeseadmete moodulsüsteemide globaalne tootejuht Danel Türk ning Taltechi Targa linna tippkeskuse partnerlussuhete ja strateegia juht Einari Kisel.

Saate teine pool algab 36. minutist ning juttu tuleb cobotitest ehk koostöörobotitest, uurime Taltechi inseneriteaduskonna professor Tauno Ottolt, milleks nad võimelised on ja kui palju maksavad. Saate viimane osa algab pärst 44. minutit ning seal tahame ABB inseneriosakonna juhilt Risto Rosinalt teada, milline näeb välja tema töö testimiskeskuses, kus tehakse masinatele kiirendatud eluea teste.

Saatejuht on Gregor Alaküla.

Kuula saadet siit:

Hetkel kuum