• Jaga lugu:

  Meelis Mandel: "Õige asja eest võiks vangi minna küll"

  Paremal Triniti vandeadvokaat Maarja Pild ja vasakul Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, kes soovitasid ettevõtjatel meediaga suheldes jääda ausaks ning alati kasutada ära võimalus suhelda. Foto: Erakogu

  Eesti seaduste järgi võib lisaks ajakirjandusväljaandele hageda ja trahvi nõuda ka ajakirjanikult isiklikult, kuid vanglakaristust nõuda ei saa.

  Saates "Triniti eetris" on luubi all ajakirjandusega seotud kohtulahendeid meilt ja mujalt. Räägime ajakirjandusõigusest ja sellest, millised õiguslikud ohud varitsevad ajakirjanikke nende igapäevatöös. Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel tõdes saates, et õige asja eest oleks ajakirjanik valmis siiski ka vangi minema. Saates meenutatakse, kuidas on allikad ja advokaadid survestanud Äripäeva mõne artikli avaldamisest loobuma, ning selgub, kas see on ka õnnestunud.
  Jutuks tuleb, kuidas lahendada arusaamatusi ajakirjanike ja allikate vahel. Defineerime, mis on nõudekiri ning kui levinud on ajakirjaniku ja väljaande vastu hagi esitamine. Külalised jagavad soovitusi, millal on mõistlik ajakirjanikuga suhtlemisse kaasata advokaat ja millal suhtekorraldaja.
  Külas käisid Triniti vandeadvokaat Maarja Pild ja Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, kes soovitasid ettevõtjatel meediaga suheldes jääda ausaks ning alati kasutada ära võimalus suhelda.
  Saadet juhtis Gregor Alaküla.
  Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.