• Jaga lugu:

  Tarneprobleemid tõukavad kaupmehed likviidsuskriisi

  OÜ Corpowear juht ja üks omanikke Taavi Sepp.Foto: Äripäev

  „Kui omast arust teame, et meil läheb päris hästi, siis pangakontod on endiselt tühjad. Kogu raha on kas laos või Hiinas, kust tänu sõjale tuleb täna kaup varasema 45 päeva asemel kaks korda kauem,“ tunnistab Eesti ühe suurima isikukaitsevahendite müüja, OÜ Corpowear juht ja üks omanikke Taavi Sepp.

  Taavi Sepp tunnistab, et viimased kolm aastat on ettevõte elanudki ainult logistilises kriisis. Üks jama ei jõua laheneda, kui uus ja hullem on juba kohal.
  „Kui lennuvedude hind tõusis koroona-ajal hüppeliselt, siis täna lisandub sellele veel tarneahelate muutus Ukraina sõja tõttu. Varem liikus meie kaup suuresti läbi Venemaa vaheladude 45 päevaga, siis täna liiguvad need läbi Türgi ja tarneaeg pikenes kaks korda, 90 päevani. Kogu selle aja on raha kinni ja kui pangaga häid suhteid pole, siis varem või hiljem seisad silmitsi tõsise likviidsuskriisiga,“ tõdeb Taavi Sepp saates "Ärikliendid roolis".
  Lisaks toob see tema sõnul kaasa probleeme riigihangetega ning ühe hanke Narva Keskhaiglaga on ettevõte tänu logistikaprobleemidele juba kaotanud. „Kui varem oli riigisektor vastutulelikum ja koroonakriisi peeti force majeure olukorraks, siis täna seda enam ei arvestata ja isegi sõda Ukrainas pole enam argument. Lubasid tuua, ei toonud, nägemist,“ iseloomustab Sepp hetkeolukorda.
  Milliseid tarnekanaleid Corpowear täna kasutab, miks eelistatakse kasutada Hiina logistikafirmade teenuseid kodumaiste asemel jms, neil teemadel saates arutletaksegi.
  "Ärikliendid roolis" saatejuht on Äripäeva Logistikauudised.ee teemaveebi juht Tõnu Tramm, saadet toetab Neste Eesti.
  Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Heiki Kranich: lootusega, et ise ei pea midagi tegema ja küll riik maksab, pole midagi pihta hakata
Igaüks peaks kriitiliselt üle vaatama nii oma praeguse kulude struktuuri kui tegemiste energiamahukuse. Mõistlik inimene ei arvesta sellega, et küll riik kõik kinni maksab, kirjutab riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Heiki Kranich vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Igaüks peaks kriitiliselt üle vaatama nii oma praeguse kulude struktuuri kui tegemiste energiamahukuse. Mõistlik inimene ei arvesta sellega, et küll riik kõik kinni maksab, kirjutab riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Heiki Kranich vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Raadiohommikus: investeerimistarkus, kriisistrateegiad ja parim juht
Reedeses hommikuprogrammis räägime investeerimisest, kriisistrateegiatest ja juhtimisest.
Reedeses hommikuprogrammis räägime investeerimisest, kriisistrateegiatest ja juhtimisest.
IMF ennustab Eestile veel karmimat hinnatõusu, kui ise kartsime
Põhilised probleemid Eestis on hinnatõus ja otsuste langetamine. Viimane peaks aitama inimestel inflatsiooniga toime tulla, kuid vältima hinnatõusu õhutamist.
Põhilised probleemid Eestis on hinnatõus ja otsuste langetamine. Viimane peaks aitama inimestel inflatsiooniga toime tulla, kuid vältima hinnatõusu õhutamist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.