Kuidas teha ettevõtte taustakontroll koostööpartneri otsingul

Enne äritehingu sõlmimist on alati mõistlik teostada ettevõtte taustakontroll. Iga eraisiku ja ettevõtte usaldusväärsust äriasjades näitab eelkõige maksekäitumine, aga mida tulevase koostööpartneri taustakontrollis veel tähele panna?

Ettevõtte taustakontrolli võiks alustada kodulehest

Korrektne ja tõsiseltvõetav koduleht, seal välja toodud referentsid ning töötajate nimed ja kontaktandmed tekitavad usaldust.

Praeguste koostööpartnerite tagasiside

Loomulikult on soovitav kasutada tuntud ja pikemat aega tegutsenud ettevõtete teenuseid, kuid sellele vaatamata tasub lugeda potentsiaalse partneri tausta nii kodulehel olevast tagasisidest kui ka muidugi küsida ausat arvamust senistelt koostööpartneritelt.

Ametlik maksehäireregister

Eesti suurim krediidiinfo andmebaas ja ametlik maksehäireregister e-krediidiinfo annab infot:

- kas ettevõttel on ikka olemas registrikood;

- millisel alal tal on tegevusluba;

- kui vana on firma;

- kes on sellega seotud isikud.

Oluline on üle vaadata, kas firma on tasunud riiklikke makse ning ega ettevõttel või sellega seotud isikutel ei ole võlgnevusi.

Taustainfo internetist

Andmeid tehingupoole ja tema esindajate kohta võib otsida lisaks maksehäireregistrile ka mitmetest artiklitest, internetifoorumitest, jõustunud kohtulahenditest või muudest avalikest andmebaasidest. Maksu- ja Tolliamet on koondanud oma lehele enimlevinud ...

Loe edasi SIIT

Hetkel kuum