Artikkel
 • Morgan Stanley omandas Freedom Holdingus 3000 korda suurema osaluse

  Suurim finantskonglomeraat Morgan Stanley omandas 2021. aasta II kvartalis 204 938 Freedom Holdingu aktsiat. Varem oli ettevõtte portfellis vaid 69 aktsiat. Selle ostuga sai Morgan Stanley FRHC institutsionaalsete investorite nimekirjas auväärse teise koha.

  Foto: Freedom Holding
  Rahvusvaheline valdusfirma Freedom Finance, mille vahendusteenuseid kasutavad ka Eesti investorid, on paari aastaga niigi juba vägagi hoogsalt kasvanud. Nimelt on see neli korda väärtuslikumaks muutunud ja praegu pürgib selle kapitaliseeritus hämmastava 3.8 miljardi dollarini.
  Freedom Finance'i asutaja ja enamusaktsionär Timur Turlov ütles Äripäevale, et viimane aasta on olnud ettevõttele sündmusterohke. „Oleme ostnud kolm finantsorganisatsiooni kolmes eri riigis, käivitanud uusi teenuseid, suurendanud turuosa ega ei kavatse saavutatuga piirduda,“ kinnitas Turlov.
  Usaldusväärsed ja ajalooga ettevõtted
  Maaklerettevõtte Freedom Finance asutati 2008. aastal, kontorid on firmal nii USAs, Saksamaal, Küprosel, Venemaal, Ukrainas ja mujalgi. Valdusettevõtte tegevust reguleerib USA Väärtpaberi- ja Börsikomisjon ning Freedom Finance Europe Ltd tegevust Küprose Väärtpaberi- ja Börsikomisjon.

  5 põnevat fakti Freedom Finance kohta

  • 2500 töötajat

  • 96 kontorit seitsmes riigis

  • 333 miljonit dollarit omakapitalis

  • Freedom Holdingu aktsiatega kaubeldakse Nasdaqi börsil

  • 330 000 töötavat kliendikontot

  Morgan Stanley on turul olnud alates 1935. aastast, firma nõustab kliente avaliku pakkumise, ühinemiste ja ülevõtmiste osas. Ettevõttel on hallatavaid varasid 130,90 miljardi dollari väärtuses. Abi saavad Morgan Stanleyst väga erinevad ühiskonnagrupid alustades eraklientidest ning peredest ja lõpetades suurte korporatsioonide ning riikidega.

  Kõik need suured investeerimisühingud suurendasid oma osalust ettevõttes Freedom Holding Corporation 2021. aasta II kvartalis

  • Two Sigma Investments, kellele kuulub Freedom Holding Corp. suurim osalus, ostis 399 910 aktsiat

  • Penserra Capital Management 115 601 aktsiat

  • D.E. Shaw & Co. 73 938 aktsiat

  • Voloridge Investment Management 35 693 aktsiat

  • Jump Financial 31 300 aktsiat

  • Schonfeldi Strategic Advisors 29 100 aktsiat

  • Deutsche Asset Management Americas 27 987 aktsiat

  • Susquehanna International Group 25 130 aktsiat

  • Advisor Group 23 904 aktsiat

  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Sõõrumaa: oleme alahinnanud ukrainlaste panust meie majandusse
“Meil on praegu riigis juures pea 50 000 võõramaalast, eelkõige ukrainlased. Ja vähemalt miljardi jätavad nad meie turule kohvikutes, klubides, toidupoodides ja igal pool. Ma arvan, et meil on Ukraina põgenikud natuke alahinnatud, mis meile neist siia jääb,” arvas ärimees Urmas Sõõrumaa.
“Meil on praegu riigis juures pea 50 000 võõramaalast, eelkõige ukrainlased. Ja vähemalt miljardi jätavad nad meie turule kohvikutes, klubides, toidupoodides ja igal pool. Ma arvan, et meil on Ukraina põgenikud natuke alahinnatud, mis meile neist siia jääb,” arvas ärimees Urmas Sõõrumaa.
Põim Kama: planeerimine on surnud, elagu tegutsemine
Kriisidega käib kaasas üks suur võit. Need vabastavad meid ebapraktilistest harjumustest, struktuuridest ja keerukusest, kasutustest prognoosidest ja strateegiatest, vaikimisi võetud kohustusest ühises liivakastis „korralikult mängida“ ning laiemalt kõigest, mis enam ei toimi, kirjutab suhtekorraldaja Põim Kama.
Kriisidega käib kaasas üks suur võit. Need vabastavad meid ebapraktilistest harjumustest, struktuuridest ja keerukusest, kasutustest prognoosidest ja strateegiatest, vaikimisi võetud kohustusest ühises liivakastis „korralikult mängida“ ning laiemalt kõigest, mis enam ei toimi, kirjutab suhtekorraldaja Põim Kama.
USA börsi aktsiad langesid viimase 22 kuu madalaimale tasemele
USA aktsiaturud langesid madalaimale tasemele, mida nähti viimati 2020. aasta novembris. S&P 500 langes neljapäevasel kauplemispäeval koguni 2,9%, kuid vähendas turgude sulgemisega kahjumit.
USA aktsiaturud langesid madalaimale tasemele, mida nähti viimati 2020. aasta novembris. S&P 500 langes neljapäevasel kauplemispäeval koguni 2,9%, kuid vähendas turgude sulgemisega kahjumit.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Coop Eesti juht lahkub ametist
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Julgeolek on määrav, küll majandus hakkama saab
Konverents Äriplaan näitas, kuidas majandusmaailm jaguneb tulevikku vaadates laias laastus kahte lehte: on optimistid ja on pessimistid; meie jääme pigem esimesse poolde, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Konverents Äriplaan näitas, kuidas majandusmaailm jaguneb tulevikku vaadates laias laastus kahte lehte: on optimistid ja on pessimistid; meie jääme pigem esimesse poolde, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Viimsi Artiumi arhitekte paelusid enneolematud tingimused
Viimsis uksed avanud kultuuri- ja hariduskeskus Viimsi Artium pakub oma tipptasemel akustikaga saalides võimsaid muusika- ja teatrielamusi ja ka mitmesuguseid huviringe igas vanuses inimestele, kirjutab Äripäeva Sisustaja.
Viimsis uksed avanud kultuuri- ja hariduskeskus Viimsi Artium pakub oma tipptasemel akustikaga saalides võimsaid muusika- ja teatrielamusi ja ka mitmesuguseid huviringe igas vanuses inimestele, kirjutab Äripäeva Sisustaja.

Olulisemad lood

Soome sulgeb öösel piiri Vene turistidele
Soome valitsus teatab pärastlõunasel pressikonverentsil uued piiriregulatsioonid, millega Venemaalt saabujate arv võib väheneda poole võrra, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome valitsus teatab pärastlõunasel pressikonverentsil uued piiriregulatsioonid, millega Venemaalt saabujate arv võib väheneda poole võrra, kirjutab Helsingin Sanomat.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.