Artikkel
 • Kuula

  Mida toob 2023. aastal Femtech sektorile?

  Femtech esindab naiste tervisele ja heaolule suunatud tehnoloogialahendusi ja –teenuseid. Käesoleval aastal oodatakse sektori jätkuvat kasvamist tänu mitmetele uutele lahendustele menstruaaltsükli ja viljakuse ning raseduse jälgimisel ning menopausi juhtimises.

  Femtech startupid ja ettevõtted jätkavad alanud aastal uute toodete ja teenuste arendamist ning nende kasvav tähelepanu on digitaalsel tervisel ja kaasaskantavatel seadeldistel. Lisaks pööratakse rohkem tähelepanu privaatsusele ja andmete turvalisusele ning tooted ja teenused saavad olema rohkem kättesaadavamad erinevatele rühmadele.
  Lähiaastatel annab femtech turu kasvule tõuke ka erinevate nakkus- ja krooniliste haiguste suurenemine, mis omakorda tingib nõudluse tõhusate ravimeetodite järele. Ebatervislikud eluviisid, kehv toitumine ning ka COVID on muutmas naiste tervist kiiresti halvemuse poole üle kogu maailma.
  Naiste suremuse üks peamisi eeldatavaid põhjuseid lähiajal saab olema südame-veresoonkonna haigused, kus ainuüksi Ameerikas on riskirühmas üle 48 miljoni naise. Need hirmuäratavad numbrid on pannud naisi ja femtech ettevõtteid kiiremas korras otsima erinevaid tooteid, seadmeid ja lahendusi parandamaks naiste tervet elutsüklit, pakkumaks kindlustunnet rahulikuks ja haigustevabaks eluks.
  Järgnevalt mõned põnevamad ettevõtted, kes just sel suunal töötamas:
  Progyny (PGNY)
  Ettevõte, mis haldab ja pakub erinevaid lahendusi, kui tööandjate pakub töötajatele mõeldud hüvitisi viljakuse ja pereloomise eest. Oma teenuste ja lahendustega kaetakse ka ebatraditsioonilisi peremudeleid, kel oleks muidu keeruline üldse hüvitisi saada. Muuhulgas aidatakse koostada hüvitiste plaane, pakutakse personaalseid tugiteenuseid ning antakse ligipääs viljakus-spetsialistide võrgustikule.
  Eraldi pakutakse veel Progyny Rx teenust. See on kõikehõlmav farmaatsiahüvitiste lahendus, mis annab ligipääsu kõikidele vajaminevatele ravimitele teenuse kasutamise ajal. Lisaks pakub see tööandjatele hüvitamise programme lapsendamise ja asendusemaduse korral.
  Invitae (NVTA)
  Ettevõte, mis pakub geneetilisi teste ja uuringuid paljude erinevate haiguste kohta, nagu näiteks päritud vähid, kardioloogia, neuroloogia, pediaatria, onkoloogia, ainevahetushäire jms.
  Hiljuti omandati Archer DX. Ettevõttega tuli kaasa Stratafide platvorm, mis on võimeline tuvastama DNA muutusi ning tänu millele saavad arstid vähihaigeid paremini ravida. FDA ehk Ameerika Ühendriikide Toidu- ja Ravimiamet andis Stratafide platvormile läbimurdelise ravi staatuse.
  Myriad Genetics (MYGN)
  Samuti testimist arendav ettevõte, mis pakub genoomiteste, aitamaks patsientidel ja arstidel otsida geneetilisi markereid diagnooside kohta alates rinnavähist depressiooni ning artriidi ja palju muude haigusteni.
  Arstide seas on geneetiline testimine tõusnud järjest rohkem hinda tänu täpsemale ja kiiremale potentsiaalsete ohtude leidmisele. Näiteks soovitab Ameerika Rinnakirurgide Selts geneetilist testimist igale rinnavähi diagnoosiga patsiendile.

  Freedom24 on investeerimisplatvorm väärtpaberite, aktsiate, fondide ja muuga kauplemiseks, mis sobib iOS ja Android operatsioonisüsteemidega nutitelefonidele ja tahvelarvutitele. Selle loojaks on Euroopa maakler Freedom Finance Europe Ltd, mis kuulub valdusfirmasse, mille aktsiad on noteeritud Nasdaqi börsil. Ettevõttel on esindused USA-s, Saksamaal, Poolas, Hispaanias, Kreekas, Prantsusmaal, Küprosel, Kasahstanis, Ukrainas, Aserbaidžaanis ja Armeenias. Ettevõte plaanib peagi avada oma esinduse Tallinnas.

  Uuri lisaks: freedom24.com
 • Hetkel kuum
Anu Prandi: neli lõksu, mis juhte kriisiajal varitsevad
Sellest, kuidas juhid kriisidega hakkama saavad, oleneb kogu ettevõtte ja meeskonna kriisist väljatulemine. Stabiilses keskkonnas tegutseva ettevõtte juht ei ole ilmtingimata sama edukas kriiside juhtimisel, kirjutab BDO Eesti personali- ja värbamisteenuste juht Anu Prandi.
Sellest, kuidas juhid kriisidega hakkama saavad, oleneb kogu ettevõtte ja meeskonna kriisist väljatulemine. Stabiilses keskkonnas tegutseva ettevõtte juht ei ole ilmtingimata sama edukas kriiside juhtimisel, kirjutab BDO Eesti personali- ja värbamisteenuste juht Anu Prandi.
Euroopa keskpangad tõstsid taas intresse
Mitu Euroopa keskpanka teatas täna intressimäärade tõstmisest, nende hulgas Inglise, Norra ja Šveitsi keskpank.
Mitu Euroopa keskpanka teatas täna intressimäärade tõstmisest, nende hulgas Inglise, Norra ja Šveitsi keskpank.
Fedi intressitõus suunas Wall Streeti neljapäeval kevadisse rohelusse
Neljapäev kulges USA turgudel eilse Fedi intressitõusu järellainetuses: kauplemispäeva lõpuks oli S&P 500 tõusnud 0,3 protsenti, Dow Jonesi tööstuskeskmine 0,2% kõrgemal ja tehnoloogiaindeks Nasdaq Composite lõpetas 1 protsendi rohelises.
Neljapäev kulges USA turgudel eilse Fedi intressitõusu järellainetuses: kauplemispäeva lõpuks oli S&P 500 tõusnud 0,3 protsenti, Dow Jonesi tööstuskeskmine 0,2% kõrgemal ja tehnoloogiaindeks Nasdaq Composite lõpetas 1 protsendi rohelises.
Reaalajas börsiinfo
Jaapani turgu vallutav Võrumaa šokolaaditootja: väikeettevõtjad vajavad toetusi
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Anu Prandi: neli lõksu, mis juhte kriisiajal varitsevad
Sellest, kuidas juhid kriisidega hakkama saavad, oleneb kogu ettevõtte ja meeskonna kriisist väljatulemine. Stabiilses keskkonnas tegutseva ettevõtte juht ei ole ilmtingimata sama edukas kriiside juhtimisel, kirjutab BDO Eesti personali- ja värbamisteenuste juht Anu Prandi.
Sellest, kuidas juhid kriisidega hakkama saavad, oleneb kogu ettevõtte ja meeskonna kriisist väljatulemine. Stabiilses keskkonnas tegutseva ettevõtte juht ei ole ilmtingimata sama edukas kriiside juhtimisel, kirjutab BDO Eesti personali- ja värbamisteenuste juht Anu Prandi.
Homme nägin ma Ukrainat!
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Konkurentsiamet sunnib Elektrilevi katkestusi kiiremini kõrvaldama
Konkurentsiameti teatel näitas Saaremaa detsembrikuiste elektrikatkestuste analüüs, et Elektrilevi peab suurendama nii planeerimisoskust kui reaalset rikete kõrvaldamise võimekust.
Konkurentsiameti teatel näitas Saaremaa detsembrikuiste elektrikatkestuste analüüs, et Elektrilevi peab suurendama nii planeerimisoskust kui reaalset rikete kõrvaldamise võimekust.
Kõlvart kandideerib Keskerakonna juhiks
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart on valmis Keskerakonna erakorralisel kongressil kandideerima erakonna juhiks.
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart on valmis Keskerakonna erakorralisel kongressil kandideerima erakonna juhiks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.