Ligi sada aastat Karjakülas karusloomi kasvatanud farmi hiiglaslikul maalapil asetsenud puuride read jäid detsembris tühjaks, kogu kari ja tõuloomad nahastati. Fotol pakitakse 2844 nahka reka peale, millega saadetakse kaup Soome oksjonile.   Foto: Liis Treimann

Vaenatud ettevõtjad ootavad surmahoopi

Liis Treimann • 1. aprill kell 3:00

“Kas kujutate ette, riigikogu tegeleb kahe pensionäri elu läbilõikamisega. See on ju lõpp,” ohkab Kesk-Eestis koos naisega üle 20 aasta tšintšiljafarmi pidanud ligi 80aastane Neeme Saar.

Neeme Saare ja teiste karusloomadega tegelevate farmerite südame ajab lisaks koroonaviirusest tekkinud müügipausile värisema riigikogus liikuv seaduseelnõu, millega soovitakse Eestis keelustada karusloomafarmid. Farmerid ühel pool ja loomakaitsjad teisel pool hoiavad hinge kinni, millal seaduse vastu võtmiseni jõutakse, kuid samal ajal vajub karusloomakasvatus Eestis järjest sügavamale varjusurma.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum