• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti tööstus tõusulainel

  Esimese poolaasta 1,2protsendiline SKT tõus tähendas Eesti majanduse languse lõppu.
  «Me kõik lootsime, et ka 1994. aasta SKT tuleb plusspoolele, kuid oli siiski miinus 3,2% ning sellest lähtudes me isegi ei oodanud, et 1995. aastal jõuaks see plusspoolele,» rääkis ETTKLi tegevdirektor Viljar Veskiväli. «Arvestades esimese poolaasta andmeid, võib SKT jääda 1995. aastal pluss 2% piiresse ja see eeldab ligi neljaprotsendilist kasvu järgmisel aastal.»
  Statistikaameti avaldatud andmeid kinnitavad ka ETTKLi käsutuses olevad arvud, mille järgi üheksa kuu tööstustoodangu realiseerimismaht on võrreldes eelmise aastaga stabiliseerunud ja kolmandas kvartalis on toimunud isegi märgatav kasv.
  «Esimest korda üheksa kuu andmete põhjal on töötlev tööstus plussis poole protsendiga, millele aitas tugevalt kaasa kolmanda kvartali 7,2protsendiline tõus,» rääkis Veskiväli. «Kuna neljas kvartal on alati tööstuslikus tootmises olnud kõige tugevam kvartal, siis võib öelda, et 1995. aasta võib lõppeda ligi kaheprotsendilise tõusuga, mis on SKTga enam-vähem võrdne kasv.»
  ETTKLi esimehe Elmar Kruusma arvates on tööstustoodangu realiseerimise kasvu põhjus eeskätt erastatud ettevõtete arvu tunduv kasv. «Väga suure tõuke on andnud just tekstiilitööstus, mida ilmselt on mõjutanud Balti ja Kreenholmi Manufaktuuri erastamine,» lisas Veskiväli.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.