• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Itaalia kontsern korraldab suurima erastamistehingu

  See on ENI erastamise esimene etapp. Itaalia majandusministeerium, mis on ENI põhiomanik, kavatseb kontsernist maha müüa 17--24,5%. Pooled aktsiad ostavad ilmselt ära Itaalia väikehoiustajad ja ENI töötajad.
  Ülejäänud aktsiaid hakkavad põhikoordinaatoriteks olevad pangad INI ja Crédit Suisse First Boston müüma USA, Kanada, Suurbritannia jt riikide investeerijatele. Ei ole kahtlust, et ENI on seni Itaalias erastatud firmadest kõige huvipakkuvam. Kontsernile kuuluvad paljudes maailma paikades nafta- ja gaasileiukohad ning nende töötlemise ja transportimise käitised nii Itaalias kui välismaal.
  Oma kapitali poolest on ENI maailmas Shelli ja Exxoni järel kolmandal kohal. Rentaabluse järgi on ENI maailma naftafirmade seas neljandal kohal.
  Alates 1980. aastate keskpaigast on keskkonnakaitse tõttu nõudlus maagaasi järele plahvatuslikult kasvanud. Tulevikus muutuvad maagaasiprojektid üha komplitseeritumaks ning selles vallas on ENI maailmas juhtpositsioonil, kinnitas kontserni tegevdirektor Franco Bernabei firma tutvustamisel enne aktsiaemissiooni.
  ENI aktsiad hakkavad maksma 5260--6000 liiri (kuni 42 krooni). Ühelegi eraaktsionärile ei müüda üle kolme protsendi ENI aktsiatest. Selle piirangu kavatseb firma juhatus kolme aasta pärast tühistada.
  Prognoosi kohaselt peaks ENI erastamine riigikassale sisse tooma 68 miljardit Eesti krooni, mis läheb Itaalia riigivõla kustutamiseks. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.