14. november 1995 kell 22:00

Kombinaadi eest seni tasumata

Rüüteli sõnutsi teeb olukorra raskeks asjaolu, et ostu-müügileping on jõustunud allakirjutamise hetkest ega ole seotud raha laekumisega. Eesti kodanik Oleg Sozin on ASi Bigest kaudu juriidiliselt kombinaadi omanik, kellel on teatud kohustused võlausaldajate ees ning niisama lihtsalt temalt kombinaati kätte ei saa.

«Lepingu järgi on müüjal õigus tehing peatada, kuid see toob kaasa probleeme,» rääkis Rüütel. Tema väitel ei võeta midagi ette enne uue omaniku naasmist järjekordselt raha otsimisega seotud komandeeringult.

Pikka aega pankrotivarana müügis olnud Haapsalu lihakombinaadi tervikvara ostis 2. augustil AS Bigest, mis kuulub ainuisikuliselt Oleg Sozinile.

Enam kui kuue miljoni kroonisest võlanõudest on pankrotihaldur tunnustanud kolme miljonit.

Hetkel kuum