• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turg eksib alati ehk George Sorose edu saladus

  USA finantsajalehes Barrons ilmus äsja ulatuslik artikkel, mis püüab valgust heita suurinvesteerija George Sorose edu saladustele.
  Sorose lähtub peamiselt sellest, et turg eksib alati ning et see toimib ebastabiilses ja kaootilises olukorras. Seetõttu tuleb enne teisi leida uus arengusuund, julgeda turul tegutseda tavapärasest erinevalt ning osta või müüa niisuguseid aktsiaid, mille vastu teised huvi ei tunne.
  Kui George Sorose huvi on mingile valdkonnale pidama jäänud, siis valib ta enamasti välja kaht tüüpi aktsiad: kõige parema ja kõige halvema. Halvim aktsia pakub enamasti parimaid võimalusi, kui olukord äkitselt muutub, ja parimale aktsiale aitab kaasa turu liidriks olemine.
  Kui George Soros on välja valinud aktsia või valuuta, millele ta panuse teeb, siis paneb ta enamasti mängu väga suuri summasid, laenates tihti veel raha juurde, et saavutada kangiefekti.
  «Kui sa hüppad õhku kahe jalaga, siis on alati võimalik ühe jala asendit muuta, kui sa peaksid eksima,» väidab Soros.
  Loomulikult jätab George Soros osa saladusi enda teada. On ju näiteks tema konkurentidel täispalgaga «Sorosi tegevuse jälgijad», kes püüavad läbi näha Sorosi Quantumi fondide tegevusplaani.
  Kindlasti on 65aastase Sorose tegevuse kopeerimine olnud tulus ettevõtmine, sest näiteks see, kes paigutas 1969. a tema loodud Quantumi fondi 1000 krooni, on nüüd 45 miljoni krooni omanik.
  Sellise tulemusega on George Soros loomulikult Wall Streeti üks säravamaid tähti. 35protsendilise aastatuluga edestab ta teisi tuntumaid konkurente Warren Buffettit ja Peter Lynchi.
  35protsendilise tulumäära ongi Soros seadnud kõigi oma investeeringute eesmärgiks. Seejuures ei oma erilist tähtsust, kas see on kolm protsenti kuus või 70% kahe aasta peale.
  George Soros väidab, et ta on investeerimistegevusest pooleldi tagasi tõmbunud ning on selle aja pühendanud Ida-Euroopa filantroopilisele abistamisele.
  5,5 miljardi dollarilise kapitaliga Quantumi fondide igapäevast tegevust juhib 43aastane Stan Druckenmiller.
  Kõigi oma tegevusaastate jooksul 1969. a peale on Quantumi fondid kaotanud väärtust ainult ühel aastal -- 1981.
  Seega eristab George Sorost teistest investeerijatest eelkõige julgus teha suuri panuseid ja oskus leida arengusuundi enne teisi. Ning vanade börsitõdede eiramisega on ta jõudnud kaugele. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kokutajast Eesti parimaks koomikuks ehk kuidas nali andis Ari Matti Mustonenile elutahte
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.