• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Enda kehtestatud reegleid ei täideta

  Väärtpaberite keskdepepositoorium, kes arvutab juba mõnda aega omanimelist aktsiaindeksit, on kehtestanud indeksisse lülitatavatele aktsiatele range kvalifikatsiooninormi: depositooriumi arvutatava indeksi koosseisu arvatakse aktsia vastavalt reeglitele vaid siis, kui kehtiva kvartali jooksul on nende aktsiatega sooritatud tehinguid vähemalt 1% aktsiaraamatu kogumahust.
  Depooindeks alustas 1. juulil ja sinna kuulusid tollal Hansapanga, Tallinna kaubamaja ja Saku õlletehase aktsiad. Eksimus endakoostatud reeglite vastu seisneb Saku õlletehase aktsia arvamisel arvutatava indeksi koosseisu: 1. juuliks oli õlletehase aktsiatega sooritatud tehinguid vaid 171 189 krooni eest, seega tunduvalt vähem kui 1% aktsiakapitalist, mis on 800 000 krooni.
  Äripäeval tekib siinkohal küsimus -- kui juba reegleid koostada, siis tuleks neid ka ise järgida? Või hoopis pidada depositooriumi arvutatava indeksi kehtivuse algusajaks päeva, mil tehingute maht kindlalt täis tuli?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.