23. november 1995 kell 22:00

Gaasi hind jääb järgmisel aastal tarbijate jaoks samale tasemele

«Eesti Gaas on otsustanud mitte tõsta maagaasi hinda tarbijate jaoks, selle asemel kavatseme vähendada oma kulutusi,» lausus Saar. Ta lisas, et tööstustarbijatele ei ole maagaasi hind muutunud alates 1992. aasta juunist, elanikkonnale müüdava gaasi hinda tõsteti sel aastal ligi 18%. Saare sõnul korrigeeritakse järgmine kord maagaasi hinda 1997. aastal.

Eesti Gaasi ja Gazpromi vahelise lepingu kehtima hakkamine sõltub kooskõlastustest Venemaa riigiasutustes. «Tavaliselt on nad suutnud lepingus toodud seisukohad ära põhjendada ja me arvame, et nad suudavad seda teha ka nüüd,» märkis Saar.

Eelmisel aastal ulatusid Eesti Gaasi investeeringud 28 miljoni kroonini. Saare sõnul peaks investeeringute suurus ka sel aastal jääma samale tasemele. «Järgmisel aastal on kavas investeerida 60 miljonit krooni,» lisas ta. Saare sõnul kavatseb Eesti Gaas kõik tuleva aasta investeeringud finantseerida omavahendite arvel.

Eesti Gaas kavatseb 1996. aastal ehitada gaasijaotusjaama Viljandisse, mis läheb maksma kümme miljonit krooni. Kohila gaasijaotusjaama ehitus läheb maksma üheksa miljonit krooni ja Kehra jaama ehitus viis miljonit krooni. «Peale selle võib järgmisel aastal gaasijaotusjaama rajamine tulla kõne alla ka Püssis ja Sakus,» lausus Saar. Lokaalkütte väljaarendamisse plaanib Eesti Gaas järgmisel aastal investeerida 20 miljonit krooni. Eesti Gaasi juhatus peaks investeeringute kohta lõpliku otsuse langetama detsembri alguses.

Hetkel kuum