• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Messil oli poleemika tellija üle

  ASi Tartu Näitused juhatuse esimees Alo Pettai kinnitas, et ehitusmess kasvas välja eelmistest ärinäitustest Tartus. Ehitusmaterjalitootjate ja -vahendajate ning nõustamis- ja ehitusfirmade suurt huvi näitab asjaolu, et messipind oli juba kolm kuud tagasi välja müüdud. «Seetõttu ei pääsenud näitusele mitmed Tartu firmad, kes liiga hilja osalemissoovi avaldasid,» ütles Tartu Näituste müügijuht Margus Kikkul.
  Messi raames korraldati väitlusring teemal «Ideest võtmeteni», mida juhtis Tartu linnaplaneerimisosakonna juhataja Udo Viilukas. Aivar Tuulberg ehitusfirmast Rand ja Tuulberg väitis, et tellija saab objekti alati odavamalt kätte, kui teeb äriidee tekkimisest kuni hoone valmimiseni ehitusfirmaga usalduslikku koostööd.
  Andres Koger ehitusfirmast Koger & Sumberg lisas, et ehitaja peab sageli ära tegema ka tellija poolt tegemata jäetud eeltöö. Koger & Sumbergi Tallinna direktor Tiit Nurklik rõhutas, et pahatihti tellija ei teagi täpselt, mida ta tegelikult soovib. Seetõttu ei ole mõnikord üldse võimalik äriideed realiseerida.
  Väitlusringis vaieldi ehituskonkursside mehhanismi ja otstarbekuse üle. Kõik väitlejad olid arvamusel, et targem on ehitamist üldse mitte alustada, kui tellija ei näe kogu projektile kindlat rahalist katet. «Tellija jaoks on praegune aeg soodne, sest ehitustähtajad on lühikesed ja valida saab paljude ehitusfirmade vahel,» märkis Andres Koger.
  «Seda, et Eesti ehitusturg on veel välja kujunemata, näitab seegi, et suurimad ehitusfirmad katavad igaüks vaid mõne protsendi üldisest ehitusmahust,» lisas Nurklik.
  «Selle asemel, et konkurssidel üksteise kõri läbi närida, peaks Eesti firmad teenust aktiivsemalt müüma välisturul,» leidis Tuulberg.
  Väitlusringi lõppedes jõuti seisukohale, et esimesed rikkad tellijad on Eestis pankrotistunud, teise ringi uusrikkad praegu tellivad endale maju ja keskklassist laia tellijaskonda pole Eestis veel tekkinud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.