• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Huvitavamad on Norma ja Eesti Näitused

  Kahe eelmise erastamisvooruga on ära korjatud ligi veerand miljardit EVP-krooni. Uue vooruga plaanitakse nende arvu sama palju vähendada, rääkis Martin Kruus erastamisagentuurist.
  Aktsiate müügi kolmandas voorus on suurim muudatus see, et müügi korraldaja on väärtpaberite keskdepositoorium. Sellisel moel on võimalik pakkumuste laekumist ajaliselt kiirendada ja see võimaldab saada ülevaadet pakkumuste kohta igal ajahetkel. Keskdepositooriumi elektrooniline info soodustab ka aktsiate aktiivsemat järelturgu.
  Teistest keerulisem on Norma aktsiate müügile järgnev järelturg. Norma on rahandusministeeriumi haldusalasse kuuluv nn kinnine ettevõte, mille aktsiate vahendajaks saab pärast esmaslevitamist ettevõtte juhatus.
  «Pärast Norma aktsiate omandamist vähemusaktsiate ostu teel peab aktsiate omanik arvestama, et järelturgu Norma praeguse põhikirja järgi peaaegu ei teki,» rääkis Norma peadirektor Jüri Käo. Edasise aktsiate müügi peab alati heaks kiitma ettevõtte juhatus ja aktsiate ostu eelisõigus on Norma aktsionäridel, selgitas Käo.
  «On võimalik, et ettevõtte juhatus muudab oma põhikirja järelturu tekkimise eesmärgil, kuid sellekohaseid täpseid otsuseid pole juhatus veel teinud,» lisas Käo.
  Avaliku enampakkumise kolmandas voorus müüakse ASi Norma, Eesti Näituste ASi, ASi Saku AB ja ASi Viljandi ATP vähemusaktsiad, mis tasutakse kogu ulatuses erastamisväärtpaberitega. Vähemusaktsiate märkimine lõpeb 21. detsembril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.