7. detsember 1995 kell 22:00

Eesti Näitused plaanib aasta lõpus kasumit

Erastamisagentuuri avalike suhete osakonna juhataja Marko Kadaniku sõnul on inimeste huvi Eesti Näituste 49 protsendi vähemusaktsiate vastu suur.

Eesti Näituste 51 protsendi aktsiate omanikuks sai poole aasta eest AS Eferelt. 51 protsendi aktsiate hind oli 19 miljonit krooni, aktsiakapitali suurus müügi hetkel oli 12 miljonit krooni. Ettevõttel on vara rohkem kui 10 miljoni krooni eest, põhivara bilansiline väärtus on üle 14 miljoni krooni.

Igor Pihela sõnul on poole aasta jooksul tehtud ettevõttesse investeeringuid 10 miljoni krooni ulatuses ja aasta lõpus loodetakse jõuda väiksesse kasumisse. Suuremad investeeringud on 500kohalise parkla rajamine, kahe köetava mobiilhalli ost ja energiavarustussüsteemi rekonstrueerimine. Veebruri lõpus valmib ühe väikese paviljoni asemele rajatav 2000ruutmeetrine Euroopa standarditele vastav paviljon, mille ehitus on juba alanud. Praegu on näitusekomleksis katusealust pinda 6000 ruutmeetrit.

Eesti Näitused soovivad linnalt juurde taotleda maad näituseala laiendamiseks. Kui palju täpselt maad juurde taotletakse, ei osanud Pihela veel öelda, sest detailplaneeringu korrektuure alles tehakse. Praegu on nende valduses 6,7 hektarit, kuid kasvuruumi on 11,5 hektarini, lisas ta.

Kaugemas perspektiivis plaanib Pihela näitusekompleksi kokkusulamist lauluväljakuga.

Eesti Näituste direktori Tiit Taela sõnul on ettevõtte põhieesmärk säilitada oma positsioon Baltimaades ja jääda suurimaks näitusekeskuseks, Skandinaaviamaadega võistalda veel ei suudeta. Optimaalne katusealune pind Baltimaade jaoks on 15 000 ruutmeetrit.

Taela sõnul on Eesti Näitused poole aastase töö järel suutelised pakkuma oma klientidele teenuste täispaketti, milles on peale ruumide üüri ka bokside ehitus ja turvateenus.

Hetkel kuum