• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võlanõue rahuldatakse etappide kaupa

  Võimalikud etapid võlanõude rahuldamise korral võiksid Pikaru kinnitusel olla Eesti Kütuse vara, pärast seda Esoili erastamisest laekunud raha ning viimasena nõude rahuldamise korral kohustus Esoili vastu. Hetkel on kõne all oleva 90 miljoni kroonise võlanõude omanik üks Esoili erastamisel osalenud firmadest AA-Õligrupp.
  Pikaru rääkis, et enne Esoili suhtes kohandatava vastutuse rakendamist võlanõude rahuldamisel peab võlanõue olema tõestatud kohtulikult. Samas soovib Esoili järelevalvenõukogu enne lepingu sõlmimist selgust saada, kuivõrd on juriidiliselt kehtiv ühe võlanõude eraldamine teistest Eesti Kütuse vastu suunatud nõuetest. Eesti Kütuse võlausaldajate hulgas on lisaks teistele võlausaldajatele ka Eesti riik. Eesti Kütuse peadirektor Toomas Saks märkis, et näiteks maksuameti nõue viiviste eest on umbes 60 miljonit krooni.
  «Lepingus tuleb sätestada nii, et võlanõuet ei oleks võimalik suunata korraga mõlema ettevõtte vastu,» lausus Pikaru.
  Esoili erastamisel osalenud American Baltic Capitali juht Arne Kalm nentis, et seoses lepingu sõlmimisega muutuvad Esoili erastamistingimused nende erastajate jaoks, kelle omanduses pole eespool nimetatud võlanõuet, tunduvalt ebasoodsamaks. «Kõikide erastajate võimalused peaksid olema võrdsed, ent Esoili puhul see enam ei toimi,» märkis Kalm. «Erastamisagentuur hakkas võlanõude vastu huvi tundma alles siis, kui see sattus erafirma kätte. Välismaalt tulnuna tundub, et siin on mingi kokkumäng.»
  Erastamisagentuur on lubanud konkreetsed Esoili erastamistingimused avaldada pärast solidaarse vastutuse lepingu sõlmimist.
  Saks rääkis, et Eesti Kütuse bilansis on praegu seitse kütuseterminaali. Koos Soome kütusekontserniga Neste tehtud ühisfirmade Estonian Transoil ja Traffic Service aktsiatega on Eesti Kütusel omavahendeid üle 60 miljoni krooni. Eesti Kütuse bilansis on ühisfirmade aktsiate väärtus kokku 34 miljonit krooni. Seega peab juhul, kui võlanõue kohtulikult tõestatakse ning võlanõue tuleb rahuldada, alustama läbirääkimisi ühisfirmades kontrollpakki omava Nestega aktsiate võõrandamise küsimuses. Saks prognoosis Eesti Kütuse aastakäibeks umbes 150 miljonit krooni.
  Kalev Pikaru märkis, et Esoili järelevalvenõukogu tegi Esoili juhatusele ülesandeks esitada nõukogu järgmisele koosolekule lepinguprojekt, nõukogu täpne kogunemisaeg pole kinnitatud, ent kindlasti on see enne jõule. Pikaru lisas, et järelevalvenõukogu peab korrigeerima Esoili 76 miljoni kroonist aktsiakapitali, arvates sealt välja Eesti Kütuse bilansis olevad ühisfirmade aktsiad, mis reaalse sissemaksena pole Esoili bilanssi jõudnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Uudis saudide huvist pani tuntud mootoriõlifirma aktsia rallima
Saudi Aramco huvi osta ära suurem osa Valvoline'ist pani tuntud mootoriõlitootja aktsia New Yorgi börsil hoogsalt tõusma.
Saudi Aramco huvi osta ära suurem osa Valvoline'ist pani tuntud mootoriõlitootja aktsia New Yorgi börsil hoogsalt tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tootjad: tänane euroaluste süsteem vajab kiiresti uut lahendust
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.