• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksamaa alandas intresse

  USA dollar liikus neljapäeval Euroopas kitsastes piirides, sest oodati Saksamaa liidupanga nõukogu koosoleku otsuseid. Möödunud nädalal avaldatud oodatust nõrgemad kolmanda kvartali majanduskasvunäitajad suurendasid survet keskpangale anda ettevõtetele senisest rohkem hingamisruumi ja lõdvendada krediidipoliitikat. Liidupank alandaski nii diskonto- kui lombardi määra 0,5 protsendi võrra vastavalt 3,0 ja 5,0 protsendini.
  Liidupanga otsus tõi kaasa dollari lühiajalise kursitõusu, mis vaibus kasumivõtmise tagajärjel. Dollar kerkis hetkeks 1,4530 margani, langes siis aga tagasi ja pärast USA majandusnäitajate avaldamist jätkas libisemist alla. Novembris jäid USA tarbijahinnad oktoobrikuu tasemele. Inflatsioon oli oodatust madalam, sest turgudel oodati 0,2% hinnatõusu. Oktoobris kerkisid hinnad 0,3%. Esmakordselt töötu abiraha saanute arv oli 341 000 ehk samuti madalam kui turgudel prognoositud 375 000. Eile õhtupoolikul oli dollari kurss 1,4420 Saksa marga ja 101,5 Jaapani jeeni kandis, seega 11,536 Eesti krooni.
  Prantsuse frangi kurss kerkis, sest usutakse, et kolm nädalat väldanud streik läheneb lõpule, kuna Pariisi metroo üks liin alustas taas tööd ning mitmes Prantsuse linnas hakkasid rongid sõitma. Frangi kurss kerkis 3,4455 Saksa margani.
  Soome marga kurss liikus stabiilsena vahemikus 2,665/670 EEK/FIM. Soome Panga keskpäevased ametlikud noteeringud olid 4,3517 FIM/USD ja 2,9995 FIM/DEM.
  Soome statistikakeskus avaldab täna novembri tarbijahinnaindeksi ja oktoobri tööstustoodangu näitajad. Pangaökonomistid prognoosivad THI tõusu keskmiselt 0,6%. Oktoobris oli aastainflatsioon 0,3%. Tööstustoodangu aastane juurdekasv on oktoobris prognooside järgi aeglustunud, olles keskmiselt 3,7%, (septembris 4,9%).
  Rootsi kroon kerkis neljapäeva ennelõunaks tasemele 1,74 Eesti krooni ja jätkas liikumist allpool 1,74 krooni taset.
  Rootsi riigipanga nõukogu otsustas neljapäeval jätta intressimäärad muutmata. Diskontomäär on 8,00%, repomäär 8,91% ja lombardimäär 9,50%.
  Moskva pankadevahelisel valuutabörsil kallines dollar neljapäeval 9 rubla võrra ja maksis 4628 rubla. Oksjoni käive oli 55 mln dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.