• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Poliitikutel pole bilanss tasakaalus

  Reedene Riigi Teataja avalikustas kõrgete riigiametnike ja poliitikute majanduslike huvide deklaratsioonid, millest selgus, et nii mõnelgi tuntud mehel on kaelas korralikud võlad. Iseenesest ei ole laenu võtmises midagi paha. Kogu maailm elab võlgu, et hankida perele korralik eluase, soetada uus bensiinisäästlik auto või alustada ettevõtlust. Pigem näitavad poliitikud oma suurte võlakohustustega hoopis head eeskuju, et igaüks peab ennast ise aitama ja et seda saab väga hästi teha laenude abiga. Siiski on üks aga.
  Majanduslike huvide deklaratsioon sarnaneb suuresti ettevõtte bilansile, kus ühelt poolt on kajastatud kohustused (kes kui palju võlgu on) ja teiselt poolt varad (kellel midagi on). Bilansis on kohustused ja varad alati tasakaalus. See tähendab, et kui poliitik on võtnud näiteks 375 000 krooni laenu, siis on hämmastav, et ta ei ole sellise summa eest mingit vara suutnud soetada. Nii tasakaalust väljas bilansi puhul tekib küll küsimus, kas tegemist on ikka ausa aruandlusega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.