23. jaanuar 1996 kell 22:00

India pakub ravimieksporti

Mohani sõnul huvitab Indiat meditsiinialane koostöö Eestiga, kuna India on maailma kümne suurema ravimitootja hulgas. India on valmis Eesti turule tooma seitsme-kaheksa selle riigi suurema ravimitootja toodangu. Eelkõige huvitutakse looduslikel preparaatidel põhinevate ravimite tarnimisest.

Eestis kohtus Mohan RASi Eesti Ravim esindajatega. Eesti Ravimi direktori abi välissuhete alal Riina Süld lausus, et nõudluse India ravimite järele paneb paika Eesti turg. Praegu on tema andmetel Indias toodetud ravimid odavamad kui lääne päritolu medikamendid. Samas tõdes ta, et kui on tegemist lääne ja India analoogidega, võib valik kalduda pisut kallimate, kuid samas kvaliteetsemate lääne ravimite poole. Süld hajutas aga mõtte, nagu tähendaksid India odavamad ravimid ka kehvemat kvaliteeti.

Süld tunnistas, et India ravimitootjate plaanid hakata Eestisse tarnima looduslikke ravimeid ei tee rõõmu tablettide tootjatele, kuid samas on indialaste väljapakutu kogu maailmas üha laiemalt leviv arengusuund.

Praegu Kiievis töötav Moham pidas endise NSV Liidu vabariikidest kõige perspektiivsemaks India koostööpartneriks Baltimaid.

«Kui kolm Balti riiki kokku panna, siis on see juba piisavalt suur turg,» lausus Moham. Ta tõdes, et praegu on India ja Eesti vahelised majandussidemed peaaegu olematud.

Lisaks ravimite eksportimisele näeb Moham koostöövõimalusi Eestis tekstiili tootmise ja kaubanduse ning toiduainetetööstuse valdkonnas. India võiks Mohani sõnul olla huvitatud ka kemikaalide ja puidu importimisest Eestist.

Mohani muljete põhjal on Eestis võrreldes teiste endise NSV Liidu vabariikidega kõige professionaalsemalt koolitatud tegevjuhtkond, kindel rahasüsteem ja kiirelt arenev kaubandussüsteem. «Kindlust lisab ka edukas erastamine ja konkurentsivõimeline palgatase,» märkis ta.

Hetkel kuum