26. veebruar 1996 kell 22:00

Eesti Varakindlustus sai edasikindlustuslepingu

Eesti Varakindlustuse tegevdirektor Vello Kuuse märkis, et eelmisel nädalal allkirjastatud leping on tagasiulatuva jõuga, Le Rocher Re vastutab kõigi lepingute riskide eest, mis on jõustunud alates 1. jaanuarist 1996.

Le Rocher Rega sõlmitud edasikindlustusleping laieneb kogu Eesti Varakindlustuse portfellile. Kuuse sõnutsi võimaldab leping Eesti Varakindlustusel suurendada pakkumusi Eesti ettevõtete vara kindlustamiseks.

Le Rocher Re pakutud leping osutus RASi Eesti Kindlustuse peadirektori Enn Laaniste kinnitusel paremaks eelkõige seetõttu, et Le Rocher Re tasub Eesti Varakindlustusele komisjonitasu 33 protsenti edasikindlustuspreemiast. Swiss Re pakkumuse kohaselt oleks Eesti Varakindlustus saanud komisjonitasuna tagasi 20 protsenti edasikindlustuspreemiast.

Swiss Re esindaja Eestis Matti Klaar ütles, et kui Eesti Varakindlustus saab komisjonitasuna tagasi 33 protsenti, on see väga hea tulemus. «Siis võib neid õnnitleda,» lausus Klaar.

Riskide vastutuse ulatus on Vello Kuuse kinnitusel Le Rocher Re puhul tunduvalt laiem, edasikindlustuse piirvastutus on 50 miljonit krooni, kuid suuremad riskid seda lepingut ei puuduta. Kuuse lisas, et suuremate riskide puhul on võimalik täiendavalt kokku leppida.

Eesti Varakindlustusel seni edasikindlustuslepingut ei olnud. Tähtsamate objektide puhul sõlmis Eesti Varakindlustus ühekordse lepingu suuremate kindlustusseltsidega.

Edasikindlustusleping tagab kindlustusseltsile nende kahjude hüvitamise, mis ületavad omavastutuse piiri. Eesti Varakindlustusese omakapital on 20 miljonit krooni, seltsi omavastutus on 2 miljonit krooni. Eesti Varakindlustus kindlustab lepingu järgi edasi 50% riskist. Mitmed Eesti kindlustusseltsid kindlustavad edasi aga kuni 90% vastutusest.

Le Rocher Re Ltd on USA edasikindlustuskontserni Rrudential Re-Insurence Company tütarfirma Euroopas.

Hetkel kuum