3. märts 1996 kell 22:00

Topelttolle Venemaa veel ei kaota

Välisministeeriumi pressisekretär Jüri Arusoo märkis, et kena on kuulda, kui Arnold Rüütlile jutuajamisel tema sealsete kolleegidega öeldi, et hakatakse topelttolle kaotama.

Mingit ametlikku dokumenti sellise tegevuse kohta ei ole meieni jõudnud, kinnitas Arusoo.

Arusoo märkis, et viis, kuidas topelttollide kaotamisse Venemaa riigiduumas suhtutakse, sõltub sellest, millise poliitilise liikumise esindajaga Rüütel kohtus ja kuidas see liikumine topelttollidesse suhtub.

«Pigem soovib inimene lihtsalt näidata, et tema visiidist on mingi kasu,» teatas Arusoo. «Venemaa-poolset ametlikku otsust või avaldust topelttollide kaotamise suhtes ei ole meile esitatud,» lausus ta.

Eesti Venemaa suursaatkond ei soovinud kommenteerida Arnold Rüütli kohtumist Venemaa presidendi esindajaga.

Ka Eesti suursaadiku Mart Helme ja Vene Föderatsiooni majandusministri Jevgeni Jassini vahelisel kohtumisel, kus arutati Eesti-Vene majandussuhete hetkeseisu ja nende arendamise edasisi võimalusi, ei räägitud topelttollide kaotamisest midagi, teatati Eesti Venemaa suursaatkonnast Moskvas.

Hetkel kuum