4. märts 1996 kell 22:00

Inglismaa reformib kasiinosid

Valitsus kavatseb ära muuta reegli, mis on pahandanud tuhandeid lühiajaliselt Inglismaale saabunud mängureid -- kohustuse astuda isiklikult kasiino liikmeks ning oodata seejärel 48 tundi, enne kui mängulaua äärde lubatakse.

1968. aastal vastu võetud seaduse järgi piiravad Inglismaa 119 kasiino -- arvult enam kui üheski teises Euroopa riigis peale Prantsusmaa -- tegevust karmid reeglid.

Lisaks liikmeks olemise nõudele, mis on kavandatud impulsiivse mängupalaviku ohjeldamiseks, ei tohi kasiinod teha reklaami, anda mängijatele krediiti, baarides kehtivad samad ranged lahtiolekuaja piirangud kui pubides ning kasiinos ja baaris võib kummaski olla ainult kaks mänguautomaati.

Ettepanekutes, mis valitsus esitab parlamendile veel käesoleval aastal, lubatakse liikmetaotlusi esitada kirja teel, nii et soovijad võiksid lennukist maha ja otse kasiinosse astuda.

Igas kasiinos lubatakse üles seada kaks mänguautomaati mängulaua kohta, Londoni suurimas kasiinos teeks see kokku 64 automaati. Samuti on edaspidi võimalik masinaid «ühendada», millega võidusummad suurenevad.

Reklaamikeeld jääb jõusse, kuid kasiinod võivad avaldada oma aadressi telefoniraamatutes ning puhkusekataloogides. Samuti lubatakse mängumärkide eest tasuda deebetkaardiga, krediitkaardiga esialgu veel mitte.

Lisaks teeb valitsus ettepaneku avada kasiinod veel 13 linnas ja asulas, sealhulgas turistide lemmikpaigas Oxfordis.

«Hasartmängutööstus tegutseb pidevalt kasvava rahvusvahelise konkurentsi tingimustes. Kavandatavad muudatused aitavad kasiinodel oma turuosa eest võidelda,» ütles Suurbritannia siseministri asetäitja Timothy Kirkhope valitsuse kavasid kommenteerides. REUTER

Hetkel kuum