5. märts 1996 kell 22:00

Eesti Mobiiltelefoni puhaskasum 130 miljonit

GSM-telefonide kasutajate arv Eestis kasvas eelmisel aastal 13 500 abonendini seoses GSM-võrgu käivitumisega. Eesti Mobiiltelefoni eelmise aasta brutokäive küündis 333 miljoni kroonini, käibekasv oli 181 protsenti. Firma rentaablust mõõdeti 39,8 protsendiga.

Saadud kasumist kavatsetab firma investeerida 80 miljonit krooni, ülejäänud 50 miljonit makstakse omanikele välja dividendidena, ütles Tee. Ta lisas, et see on esimene kord, millal firma maksab omanikele välja nii suuri dividende.

1996. aastal kavatseb firma investeerida kokku umbes 250 miljonit krooni, millest 40 miljonit tahetakse paigutada uue kontorihoone ehitamisse.

Tõnu Tee hinnangul peaks sellel aastal Eesti Mobiiltelefoni abonentide juurdekasv pidurduma. Seda tendentsi toetavad tema sõnul ka mujal maailmas toimivad arengusuunad. Oma osa peaks sellele andma ka üha süvenev konkurents mobiiltelefonioperaatorite turul.

Kui praegu on firma valduses umbes 90 protsenti mobiiltelefoniabonentide turust Eestis, siis aasta lõpuks ennustab Tõnu Tee selle kahanemist. Ta kinnitas, et Eesti Mobiiltelefoni osa ei tohiks langeda siiski alla 70 protsendi. Tee kinnitusel ei ole sellel aastal oodata, et tõuseksid mobiiltelefonide kõneminuti hinnad.

Eesti Mobiiltelefoni aktsiatest kuulub 51 protsenti Eesti Telekomile ja 49 protsenti jaguneb võrdselt Soome ja Rootsi telekommunikatsioonifirmade Tele ja Telia vahel.

Kokku kasutab Eesti Mobiiltelefoni GSM- ja NMT-võrke 33 000 abonenti. Võrdlusena firma mullustele majandusnäitajatele võiks nimetada 1994. aasta käivet -- 181 miljonit krooni -- ja puhaskasumit 95,7 mln krooni.

Hetkel kuum