17. märts 1996 kell 22:00

Wallenberg teeb tippkohtumise

24. ja 25. aprillil kohtuvad Stockholmis Rootsi suurtöösturi Peter Wallenbergi algatusel Läänemeremaade 20 majandusjuhti, kes hakkavad ühiselt arutama Läänemere piirkonna arenguprogrammi ja võtavad vastu sellealase deklaratsiooni.

Kohtumise deklaratsiooni edastab Peter Wallenberg hiljem Läänemeremaade valitsusjuhtidele, kelle tippkohtumine peetakse pärast seda, 3.--5. maini Visbys.

Kutse on saadetud Põhjamaade, Saksamaa, Poola, Eesti, Läti, Leedu ja Venemaa tuntuimatele firmajuhtidele. Rootsist on osalejate seas Volvo peadirektor Sören Gyll ja ABB peadirektor Percy Barnevik, kes peab põhiettekande.

Eestist on kutsutute seas kaubandus-tööstuskoja juhatuse esimees Tomas Luman, Norrast Statoili peadirektor Harald Norvik ja Orkla juht Jens P. Heyerdahl, Taanist Carlsbergi tegevdirektor Poul Svanholm ja Novo Nordiski kontserni juht Mads Øvlisen, Soomest Metra tegevdirektor George Ehrnrooth ja Enso-Gutzeiti tegevdirektor Jukka Harmala, sakslasi esindab teiste seas Lufthansa peadirektor Jürgen Weber.

Majandusringkondade eliidil on kavas vastu võtta ühisdeklaratsioon, kus öeldakse, kuidas Läänemere uusdemokraatlikud riigid saaksid kindlustada oma arengut siirdumisel stabiilsesse turumajandusse ning kuidas teised Läänemeremaad saavad seda arengut kõige tõhustamalt toetada.

«Me kanname kõik arengu eest vastutust ja ma usun, et poliitilised juhid arvestavad meie seisukohti vajalike otsuste tegemisel. Püüame üheskoos jõuda selgusele selles, mis tooks Läänemere piirkonna majanduslikule arengule kõige suuremat kasu,» ütleb Peter Wallenberg.

Kohtumise korraldaja on Stockholmi kaubanduskoda. DI

Hetkel kuum