• Jaga lugu:

  SEK maksab juba 1,79 EEKi

  Dollari kurss jätkas eile ilma suuremate muutusteta ülalpool 1,47 Saksa marka ehk 11,76 krooni. Päeva teisel poolel oli suundumus kergelt tõusev, kurss jõudis 1,477 DEMi ehk 11,82 kroonini. Suuremaid muutusi pole praegu ette näha.
  Dow Jonesil, mis alustas teisipäeval bravuurselt tõusuga üle 5709 punkti, ei läinud korda taset hoida ja päev lõppes 5669 punkti juures. Ent absoluutne tippmark kirjutati kalendrisse. Eile alustas Dow 10punktise tõusu ja sama suure tagasilangusega.
  Eilse päeva tegija valuutaturul oli kahtlemata Rootsi kroon. Tõus, mis sai alguse teisipäeval Riksbanki intresside kärpimisest, jätkus esialgu eile keskpäevani, mil Rootsi kroon võrdus 1,792 Eesti krooniga. Riksbanki arvates on Rootsi kroon tugevnemisest hoolimata ikkagi veel valuutaturul alla hinnatud. Langevad intressid muudavad Rootsi majanduse elujõulisemaks. Õhtuks toimus kursi kerge tagasilangus 1,786 kroonini.
  Stockholmi börsi indeks oli päeva lõpuks langenud 0,41 protsenti 1893 punktini. Siin võis mõju avaldada Dow tagasilangus allapoole 5700 punkti.
  Koos Rootsi krooniga tugevnes märgatavalt ka Soome mark: hommikuselt 2,561 kroonilt 2,577 kroonile õhtuks. Helsingi börs langes eile 0,84% 1881 punktini. Hansapanga aktsiaid osteti-müüdi Helsingis eile 2000 tükki. Aktsia päeva lõpu hind langes 0,90 marka 29,00 margani. Osa langusest kompenseerib Soome marga tõus Eesti krooni suhtes. 29,00 marka vastas ca 74,73 kroonile.
  Rubla kurss Moskva valuutaoksjonil langes kolme punkti võrra kursini 4841 rubla dollarist. Oksjonite mahud on olnud stabiilselt 20--30 miljoni dollari ringis. Hilisemal valuutaturul langes rubla kurss 4860ni. Rublade massi on suurendanud triljonite rublade eraldamine riigiasutustele hilinenud palkade välja maksmiseks.
  Kulla hinna Londoni pärastlõunane fiksing võrdus 394,90 dollariga untsist. Kulla hind püsib pikemat aega kitsas vahemikus 393--396 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.