21. märts 1996 kell 22:00

Kadaka turu ümberehitus nõuab 100 miljonit krooni

Leinemanni sõnul on esmalt plaanis praeguse turuhoone kõrval asuvate kasvuhoonete asemele välja ehitada uus kahekorruseline 40--50 miljonit krooni maksev kaubanduskeskus, kuhu praegune turg seejärel üle kolib.

Ehituse teise etapina on kavas praeguse turuhoone renoveerimine, ütles Leinemann.

Kavandatavast investeeringust on Combinentil praegu olemas 30 protsenti omavahendite arvel, lausus Leinemann. Ülejäänud summa tahetakse koguda äritegevusest või rahastada projekti pangalaenude abil.

Investeeringud peaksid ennast ära tasuma viie aastaga, lisas Leinemann.

Uues 1300 ruutmeetri suuruses kahekorruselises turuhoones hakkavad paiknema kaubanduspinnad, mida hakatakse väikekaupmeestele välja rentima. Leinemanni sõnul kaubanduspindade üür võrreldes senisega märkimisväärselt ei tõuse.

Praegu maksab Kadaka turul üks tööstuskaupade müügikoht keskmiselt 50 krooni ja toiduainete müügikoht 30 krooni päevas.

Combinenti asedirektori Hugo Leinemanni sõnul takistab uue hoone ehituse alustamist lahendamata maaküsimus. Firma on soovinud maa-ala erastada alates 1992. aastast.

Ehitustegevuse eeldusena nõutav detailplanering on juba kinnitatud Tallinna linnavolikogus. Uue kaubanduskeskuse ehitamine võtab aega ligi aasta, lausus Hugo Leinemann. Ehitustegevus praeguses turuhoones kauplemist ei sega, lisas ta.

Aivar Leinemanni sõnul annab Kadaka turg nii otseselt kui kaudselt tööd 2000--3000 inimesele. Uue turuhoone rajamisega suureneks kauplejate arv veelgi, lisas ta.

Eelmisel aastal maksis Combinent Aivar Leinemanni ütlusel makse üle kümne miljoni krooni. Combinenti 1994. aasta kasum oli 5,1 miljonit krooni. Eelmise aasta tulemused ei ole tema sõnul veel kokku pandud.

Aivar Leinemann ütles, et Combinent on seni turu väljaarendamisse investeerinud 2,5--3 miljonit krooni. Kadaka turu uuendamine kuulub ka Mustamäe linnaosa 1996. aasta arengusuundadesse, mille linnaosa halduskogu on heaks kiitnud.

Hetkel kuum