26. märts 1996 kell 22:00

Leivaliit asus rünnakule

Leivaliidu juhatuse esimehe Arnold Kimberi sõnutsi peab ta konkurentsiameti ettekirjutisi, mis keelasid leivaliidul edaspidise informatsioonivahetuse turusituatsiooni ning hindade kohta, ebaseaduslikuks. «See on ju meie põhikirjaline tegevus,» lausus ta.

Kimber möönis, et leivaliidu ülesanne on toidupoliitika kujundamine ning läbiarutamine, mille paratamatu koostisosa on ka hindade prognoos, tollibarjääride kehtestamine ja teraviljapoliitika mõju kodumaisele tootmisele.

Konkurentsiameti arvates on leivaliit eksinud konkurentsiseaduse vastu sellga, et on võimaldanud liidu liikmesettevõtetel omavahelise infovahetuse, mille tõttu saab kahju aus konkurents.

Kimberi sõnul kujunes kohtuvaidlus leivaliidu jaoks positiivseks, kohtuotsus kuulutatakse välja kuu lõpus.

Hetkel kuum