9. aprill 1996 kell 22:00

Võlausaldajad leidsid rentniku

Mitt ei soovinud veel rentniku isikut avalikustada, vaid märkis, et võlausaldajad jätkavad läbirääkimisi rendilepingu sõlmimise üle.

Metsar & Ko oli saanud õigusjärgselt majaomanikult pikaajalisele rendile maja Tallinna vanalinnas, kuid et ta jäi võlgu Tallinna Pangale, läks rendiõigus kommertspandi lepingu alusel üle pangale. Tallinna Pank on Miti sõnul nõus sellega, et majale leitakse uus rentnik. Rentniku tuludest saavad võlausaldajad pikapeale nõuded tasa, lausus Mitt.

«Teoreetiliselt peaksid kõik võlanõuded kaetud saama, ehkki viimane raha võib Metsar & Ko kontole laekuda alles kümne aasta pärast,» arvestas Mitt. Tema sõnul on aga oluline, et kõik võlausaldajad on häälestatud pankroti rahumeelse ja kiire lõpetamise poolt.

Bilansi järgi on Kangru teksapoodide keti loonud Metsar & Ko võlgu 14 miljonit krooni. Võlausaldajaid peaks Miti andmetel olema 40 ringis. Esmaspäeval toimunud võlausaldajate üldkoosolekule olid saabunud vaid kuus võlausaldajat. Mitt rääkis, et pooled võlausaldajad on välisfirmad, kelle nõuded on suhteliselt väikesed ja kes ilmselt ei saanud kohale sõita. Nõuete kaitsmise koosolek toimub 3. juunil.

Metsar & Ko pankrot kuulutati välja veebruari lõpus ASi Desintegraator avalduse põhjal. Desintegraator oli garandiks laenu puhul, mille Metsar & Ko oli võtnud Tallinna Pangast.

Hetkel kuum