22. aprill 1996 kell 22:00

Tallinnas algab Harju tänava hoonestamine

Saarniidu sõnul põhjustas suuremaid vaidlusi Harju tänava taastamisviis. Kesklinna halduskogu tegi ettepaneku taastada tänav tema ajaloolisel kujul, mis oli tunduvalt kitsam tänava praegusest laiusest. Omanike ja insenerivõrkude rajajate arvates ei ole see otstarbekas.

Raskusi maa-ala hoonestamisel põhjustavad ka kommunikatsioonivõrgud, mille jaoks võeti koosolekul vastu otsus rajada praeguse kõnnitee alla tunnel, ütles Saarniit.

Abilinnapea sõnul otsustati võimalikult kiiresti alustada ka sama maa-ala, Harju--Niguliste--Rüütli tänava vahelise ala, detailplaneeringut.

Samuti otsustati taastada ajalooline Harju ja Niguliste tänavat ühendav Nõelasilma tee, ütles Saarniit.

Harju tänaval praegu varemetes seisval maa-alal kuuluvad viis kinnistut õigusjärgsetele omanikele. Kahe kinnistu kohta ei ole Saarniidu sõnul omanditaotlusi esitatud ning linn taotleb neid munitsipaalomandusse. Seejärel korraldab linnavalitsus kruntide hoonestamise konkursi.

Hetkel kuum