15. mai 1996 kell 22:00

Nokia kompab ettevaatlikult Ameerika sideturgu

Nokia Telecommunications sai 1996. aasta märtsis esimese suure tellimuse, mis näitab, et digitaalse telefonikeskuse müük on saanud hea stardi.

Nokia teatas, et müüb 200 miljoni dollarilise telefonikeskuse American Portable Telecomile. Analüüside kohaselt toob APTga tehtud leping Nokiale 500 miljoni dollarilise ehk 2 miljardi margase tellimuse. Kokku on Nokia saanud kolm digitaalkeskuse tellimust Ühendriikidest, mis on vähem kui põhikonkurendil.

Nokia Telecommunications rajas tehase Ameerikasse aasta tagasi. Samas alustas Nokia Ameerikas digitaalsete mobiiltelefonikeskuste müüki. Telefonikeskuste turgu on Ameerikas enda käes hoidnud Ericsson, AT & T ning Motorola.

Nokia on maailmas juhtiv GSM-telefonikeskuste valmistaja, kuid Ameerika standarditele vastavat toodet pole Nokial olnud. PCS erineb veidi Euroopas ja Aasias kasutatavast GSM-võrgust. PCS 1900 on põhimõtteliselt samasugune kui Euroopaski, kuid töötab suuremal sagedusel.

Ameerikas algas digitaalsele mobiiltelefonivõrgule üleminek hiljem kui mujal maailmas. Suurem osa Ameerika mobiiltelefoni võrke töötab tänaseni analoogsüsteemil.

Nokia tutvustas 1996. a märtsi lõpus Texases PCS 1900 võrgu südant MSCd (Mobile Switching Center), mis spetsialistide hinnangul on eesrindlikum kui teiste firmade vastav toode. Nokia MSC on võimeline töötama mitmekülgse telefonikeskusena ja andmesiirde teeninduspunktina. Nokia Telecommunications on Ameerika turul olnud väike tegija, kuna tema strateegia on olnud ettevaatlik edenemine Ameerika tohutu suurel telefonikeskuseturul. Jõupingutusi toote müügiks ei taheta teha enne, kui kaup on täiesti välja töötatud. Uus versioon MSCst tuleb Nokialt turule 1997. a alguses. KL

Hetkel kuum